De man die tijdens het festival Westlandse Cross met een drone boven het publiek heeft gevlogen, heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie. Hij heeft 500 euro betaald en zal daarom niet vervolgd worden.

Gevaarlijk

Tijdens het festival in Naaldwijk op 21 en 22 juni vloog de man met een drone over het festivalterrein om opnamen te maken van het publiek. "Het is verboden met een drone boven een mensenmenigte te vliegen", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. "Dat komt omdat het gevaarlijk is als een drone neerstort. En er zijn nog regelmatig storingen met drones."

Schikking

De officier van justitie heeft er in deze zaak ook rekening mee gehouden dat de man geen onwetende hobbyist was. "Hij was op de hoogte van de regels." Met het betalen van 500 euro voorkomt hij nu dat hij voor de rechter moet komen.

Levensgevaarlijk

Eerder noemde branchevereniging DARPAS de vlucht al 'levensgevaarlijk': "Als hier iets mis was gegaan, waren er zeker gewonden gevallen", zei voorzitter Rob van Nieuwland tegen Omroep West.

Westlandse Cross

Onderstaande video geeft een korte impressie van festival Westlandse Cross:

0 Reacties

    Plaats een reactie