MicaSense is een nieuw bedrijf dat drone technologie gebruikt om boeren te ondersteunen bij het verbeteren van de kwaliteit van het gewas. MicaSense verkoopt multispectrale camera’s die aan drones bevestigd kunnen worden. De camera’s verzamelen data van zeer specifieke golflengten waarmee het gewas van een boer geanalyseerd kan worden. camera_micasense_drone_parrot.

Analyse

Gecombineerd met de software die het bedrijf zelf heeft ontwikkeld om beelden te analyseren kunnen boeren hun gewas met een meer wetenschappelijke benadering bekijken en kan de gezondheid van het gewas beoordeeld worden. De camera maakt het mogelijk veel sneller een groot gebied vast te leggen. De gegevens geven inzicht in mogelijke problemen met water, ongedierte, bodem en meststoffen. camera_micasense_drone_parrot_beeldencamera_micasense_drone_parrot_beelden

Investering

MicaSense wil graag groeien van 4 naar 8 personen en zal verhuizen van Simi Valley California naar Seattle. Vorige week investeerde Parrot, een van de toonaangevende drone bedrijven wereldwijd, een bedrag van 2 miljoen euro in MicaSense. MicaSense zal het geld gebruiken om de functionaliteiten van de camera verder uit te bouwen. De camera wordt inmiddels door meer dan 20 klanten gebruikt.

0 Reacties

    Plaats een reactie