Aerialtronics werkt met het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) samen op het ‘Interceptor’ project dat is gericht op de bescherming van burgers tegen het gevaarlijke gebruik van drones. De interceptor zal de openbare orde beschermen tegen potentiële bedreigingen als gevolg van het onrechtmatig gebruik van drones.

Witte Huis

Deze stap komt voort uit een uitspraak van de overheid die erkent dat goedkope drones een gevaar kunnen zijn voor de openbare orde wanneer deze voor verkeerde doeleinden gebruikt worden. Deze week waren drones in het nieuws die betrokken waren bij drugs smokkel en een crash bij het Witte Huis in Washington, Amerika. Dit laatste incident kon catastrofistische gevolgen hebben gehad, wat de vragen doen rijzen over de mogelijkheden om kleine drones te detecteren en uit te schakelen in geval van risico. drone-interceptor-nlr-aerialtronics-projectdrone-interceptor-nlr-aerialtronics-project

Drones met drones bestrijden

Het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding heeft in samenwerking met de politie het Interceptor programma opgezet en heeft bedrijven opgeroepen om voorstellen in te dienen. Het Interceptor systeem zal bestaan uit intelligente en efficiënte drones die andere drones uit de lucht kunnen halen wanneer deze een potentieel gevaar vormen voor de openbare veiligheid. Het systeem zal worden uitgerust met middelen om dreigende drones op te sporen, op een gecontroleerde manier naar de grond te brengen en het onschadelijk maken van de drone terwijl hij nog in de lucht is.

Mobiele en vaste systemen

Het Interceptor systeem zal waarschijnlijk worden ingezet als zowel mobiel als vast systeem. De mobiele inzet is essentieel gezien de huidige ontwikkeling van de markt in de sector van drones.

Ontwikkeling

De Interceptor zal in staat zijn verschillende niveaus van tegenmaatregelen in te schatten. Hiermee kan de Interceptor zijn reactie af stemmen op de situatie en het dreigingsniveau. De eerste fase van het project zal bestaan uit een haalbaarheidsstudie die gericht zijn op het opstellen van de eisen en kenmerken van het gewenste systeem.

Rapere

Een bedrijf uit de Amerikaanse staat Californië werkt ook aan een drone die andere drones onderschept om deze vervolgens 'uit te schakelen'. De Rapere is een drone die in staat is om andere drones uit te schakelen.

0 Reacties

    Plaats een reactie