Aankomend weekend vindt in de Verenigde Staten het belangrijkste sportevenement van het jaar plaats: Super Bowl 2015. Federal Aviation Administration (FAA), de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, heeft speciaal voor dit evenement een korte video uitgebracht met als boodschap het publiek te informeren dat het gebied rondom het football stadion een 'No Drone Zone' is. .

Drone verbod

De 15 seconden durende video moedigt de football fans aan om plezier te maken tijdens dit event, maar hun drones thuis te laten. De video is bedoeld om de football- en drone-fans nogmaals te wijzen op het verbod dat geldt voor drones tijdens sportwedstrijden.

Superbowl

De Super Bowl is de American football-finale die elk jaar in de maand februari wordt gespeeld in de Verenigde Staten tussen de kampioenen van de American Football Conference en National Football Conference, de twee professionele competities die verenigd zijn onder de National Football League (NFL). De 2015-editie van de Super Bowl wordt zondag 1 februari 2015 gespeeld in het stadion van de University of Phoenix in Glendale, Arizona. Het duel voor de titel vindt dit jaar plaats tussen de Seattle Seahawks en de New England Patriots. super-bowl-2015-stadium-phoenix-arizonasuper-bowl-2015-stadium-phoenix-arizona

Sportevenementen

Volgens de regels van de FAA is het gebruik van drones niet toegestaan in de buurt van het stadion tijdens alle NFL wedstrijden. Ook tijdens college football wedstrijden met meer dan 30.000 toeschouwers is het vliegen met drones verboden. Het verbod geldt ook voor alle Major League Baseball wedstrijden en vele NASCAR races.

0 Reacties

    Plaats een reactie