First Person View (FPV) drone racing wint sterk aan populariteit dankzij de techniek die steeds beter, goedkoper en dus toegankelijker wordt. Op het internet verschijnen steeds meer video's die door de snelheid en acrobatische stunts begeleid door bijpassende muziek deze nieuwe 'sport' echt tot leven brengen.

Video's

Tijd om je gordel vast te maken, goed in je stoel te gaan zitten en je voor te bereiden op een aantal spannende ritten. Hier een overzicht van 10 FPV Drone Racing video's die je gezien moet hebben.

Charpu FPV - Left Behind

Zeer recentelijk publiceerde Charpu FPV, een bekende FPV drone racer, een nieuwe video in zijn reeks met boeiende drone race video's. Carlos Puertolas aka Charpu FPV verwierf veel bekendheid door zijn uitdagende drone racing video's waarin snelheid en acrobatische stunts de boventoon voeren. Gesponsord door Luminier, Charpu FPV heeft een YouTube kanaal waarin verschillende te gekke video's te zien zijn.

Team BlackOut - Air Gates FPV Racing

Team BlackOut is op pad geweest om een vette FPV drone race te houden. Metalldanny heeft een aantal Air Gates gemaakt waar de drones op hoge snelheid doorheen vliegen. De FPV drone race is nog geen officiële race maar gewoon een groepje vrienden die lol maakt met deze nieuwe sport.

Airgonay - FPV Drone Racing Star Wars style

Dit was de eerste drone racing video die echt 'viral' ging. Sinds afgelopen herfst staat de teller van het aantal vertoningen inmiddels op maar liefst 1.5 miljoen. Airgonay, de Franse club met FPV enthousiastelingen die deze video maakte, bracht ook een video met crashes uit die net zo vermakelijk is als deze video.

Airgonay - Crash Session

Deze crash session video is een compilatie van alle crashes tijdens de opnames van voorgaande video. Ook deze video is uitermate populair, want de video heeft inmiddels - net zoals de hoofdvideo - 1.5 miljoen vertoningen.

Aerial Sports League - FPV Drone Racing

Aerial Sports League is een Amerikaanse organisator van FPV drone races. De groep zet met enige regelmaat een parcours op in Oakland, Californië. Tijdens de drone races vliegt er een extra drone boven het parcours met als doel het spectaculaire event vast te leggen.

Aerial Grand Prix - FPV Race Track Design

Aerial Grand Prix, een andere raceklasse die nog in de kinderschoenen staat, deelde deze video met veel info over FPV racing. In plaats van snelle house-beats hoor je het commentaar van twee FPV drone racers in de video. Een grappig detail is dat de groep de video publiceerde inclusief het boodschappenlijstje met benodigdheden.

MultiGP - FPV Race X59 Raceway

Multirotor Grand Prix organiseert races voor First-Person View (FPV) radiogestuurde quadcopters. Dit jaar vond in februari de eerste editie plaats en de winnaar van de race was SkinnyP.

RacingFPV - Air Race Arena Showdown

Wanneer het weer buiten slecht is dan heb je geen andere keuze dan binnen te vliegen. Dit was de bittere realiteit in Clinton in de Canadese staat Ontario. Terwijl het buiten 37 graden onder nul was, toverde Team RacingFPV het evenementencentrum Reach Huron in Clinton, Ontario om tot levensechte FPV drone race baan.

Team BlackOut - Racing To The Limit

Leegstaande gebouwen zijn een favoriet doelwit voor FPV drone racers. Team BlackOut toverde een leegstaande parkeergarage op een geheime locatie in Nederland om tot een prachtig parcours en legde de race vast in deze vermakelijke compilatie.

Tested - FPV Racing

Deze video geeft een goede kijk op FPV racing als serieuze sport. Je ziet genoeg interessante actiebeelden en ook een boeiend interview met Charpu FPV over zijn kijk op FPV racing.

0 Reacties

    Plaats een reactie