3D Robotics (3DR), één van de toonaangevende Amerikaanse fabrikant van consumenten drones, heeft de release van een nieuw open software product aangekondigd genaamd DroneKit, een Application Programming Interface (API) voor drone app ontwikkeling.

DroneKit

DroneKit is gratis te downloaden en bevat jaren aan onderzoek en ontwikkeling verpakt in één robuust en uitbreidbaar platform dat ontwikkelaars kunnen gebruiken om web-based drone apps te maken of zelfs apps aan boord van drones zelf. DroneKit werkt met elk voertuig aangedreven door de APM flight code.

Apps ontwikkelen

3D Robotics wil iedereen de gelegenheid geven om apps te ontwikkelen die bij hun doelen passen. Als je een applicatie voor een drone wilt maken dan zou je voor de komst van DroneKit zelf het wiel opnieuw moeten uitvinden zoals de bouw van de volledige flight control software vanaf de grond. DroneKit neemt de overbodige elementen weg tijdens het programmeren van flight control software, waardoor er een schone interface overblijft om te ontwikkelen.

API

"In tegenstelling tot andere API's voor drones, is er geen onderscheid in toegangniveaus tot DroneKit; het is volledig flexibel en open", aldus Brandon Basso, Vice President van software engineering bij 3D Robotics. "Het platform werkt op laptops en mobiele apparaten. Het beste van alles is dat wanneer een app eenmaal is gemaakt, de app automatisch op elk computerplatform werkt, de interface is altijd hetzelfde."

Doel

Het doel van 3D Robotics is om DroneKit door te ontwikkelen: Naast het oplossen van eventuele problemen met de API probeert de fabrikant ook de software uit te breiden met nieuwe functies. 3D Robotics zal blijven werken om additionele functies toe te voegen, maar ook de internationale gemeenschap kan nieuwe functies voor DroneKit aandragen.

Platformen

Met DroneKit, kun je apps te ontwikkelen voor drie platformen: mobiele apps (DroneKit Android); web-based apps (DroneKit Cloud); en on-board apps (DroneKit Python). 3dr-robotics-dronekit-drone-drones3dr-robotics-dronekit-drone-drones

Met DroneKit kun je:

  • vliegen paden met waypoints creëren
  • vliegen met volledige controle over de snelheid en positie
  • de drone een GPS-doel laten volgen
  • de camera en gimbal bedienen
  • telemetrie gegevens versturen via 3DR Radio, Bluetooth, Wi-Fi of Internet
  • playback en log analyse van elke missie bekijken

Voordelen van DroneKit:

  • Echt open; geen niveau van toegang
  • Multi platform: Maak apps voor elk computing-platform met altijd dezelfde interface
  • Werkt met drones, vliegtuigen, helikopters en rovers
  • Werkt op laptop computers en mobiele apparaten
  • Biedt web-based toegang tot de gegevens van het voertuig

DroneKit biedt toegang tot diverse vluchtcontrole programma's:

  • Tower (voorheen Droidplanner) werd gebouwd op DroneKit voor Android
  • Droneshare, het wereldwijde sociale netwerk voor drone piloten, is gebouwd op DroneKit webservices
  • Project Tango Indoor Navigation is gebouwd op Pixhawk, APM en Tower
  • IMSI / Design TurboSite aerial rapportage app voor ontwikkeling

1 Reacties

  1. Niek Sjaardema

    Zou het mogelijk zijn om een drone te laten reageren op een rfid chip? Breng een drone in de buurt waar een RFID chip zich bevind zodat het drome weet dat daar een object zit dat aan de test dient mee te doen. samen met ToolKid ( een leverancier van ECHT kinderveilig gereedschap voor de leeftijd van 5-12 jaar zijn we op zoek naar mogelijkheden om de leeftijd na 12 jaar ook te bedienen met het ontwikkelen van hun creatieve vaardigheden. een van de ideeen hierbij is het maken van een drone, een ander was het leren programmeren. Door jullie inititiatief zouden beiden gecombineerd kunnen worden tot een nieuw, wereldwijd inzetbare succesvolle applicatie. Vandaar mijn vraag. Ik weet dat ik een beetje cryptisch ben, maar het idee is, denk ik, baan brekend, en ik ben dit idee nog niet eerder tegengekomen. De opbrengsten uit de realisatie van het idee moeten voor minimaal 50% ten goede komen aan de ontwiikeling tbv kinderen

Plaats een reactie