Vliegen met een drone moeilijk? Niet met de Ares! Als je simpele lijntjes kunt tekenen, kun jij piloot worden van deze drone!.

Iedereen een drone-piloot

Wanneer je de Ares in handen zou krijgen, kun je eigenlijk direct gaan vliegen. Normaal gesproken heeft het besturen van een drone nog flink wat training nodig, maar de Ares maakt het zo gemakkelijk, dat kan iedereen. In plaats van een ingewikkelde controller, wordt dit onbemande vliegtuigje namelijk bestuurd via een tablet of smartphone. Hierop wordt de bijbehorende app geopend, welke een kaart weergeeft. Het is een kwestie van het lanceren van de Ares en vervolgens de route tekenen die het apparaatje moet vliegen. Hierbij is het ook mogelijk een focuspunt voor de camera aan te geven.

Ares app

Bij menigeen zal direct een alarmbel gaan rinkelen; veel beginnende drone-piloten zullen tenslotte niks weten van de huidige regelgeving in drone-land. Gelukkig helpt de app van de Ares een handje. Op de kaart staan no-fly zones namelijk aangegeven. Ben je toch van plan je drone over een van deze gebieden te navigeren, dan krijg je direct een waarschuwing. Niet alleen met je route helpt de app van de Ares je een handje, ook word je op de hoogte gehouden van de weersomstandigheden. Harde wind of een regenbui zullen je dus als het goed is niet kunnen verrassen.

Uitgevlogen

Als je na een mooie route uitgevlogen bent, en je zet je drone weer aan de grond, worden foto’s en videobeelden automatisch opgeslagen op je gebruikte apparaat. Hiervandaan is het weer super gemakkelijk om die beelden te delen. Al met al is het gehele pakket rondom de Ares super gemakkelijk gemaakt, voor elk type gebruiker. ares2ares2

Kickstarter

De Ares staat te trappelen om de lucht in te gaan, maar is momenteel alleen nog verkrijgbaar via Kickstarter. Via dit project zijn de Ares One, Ares HD en Ares 4K verkrijgbaar. De eerste heb je al vanaf 699 dollar, maar dan dien je zelf voor de GoPro camera te zorgen. De Ares One is voorzien van ingebouwde Full HD-camera en is verkrijgbaar voor 899 dollar. Het topstuk is de Ares 4K, welke zoals je aan de hand van de naam wel verwacht, filmt in 4K-resolutie. Via Kickstarter betaal je hier nu 1199 dollar voor, maar deze zal in de toekomst zo’n 1800 dollar gaan kosten.

1 Reacties

  1. Justin Miller

    Dutch Subtitles to main video_ https_//youtu.be/AL0-j0IV_X4

Plaats een reactie