In Amerika mag de FBI drones gebruiken maar doet dit nog veel te weinig. Sinds september 2006 zijn er maar voor 13 onderzoeken drones ingezet. Op dit moment beschikt de FBI over 17 drones maar slechts 2 drone piloten. De FBI moet voor aanvang van een vlucht een ‘Cartificate of Waiver or Authorization’ aanvragen bij de FAA, maar dit wordt meer als een drempel gezien waardoor er nog altijd een beroep wordt gedaan op de bemande luchtvaartuigen.

Lange afstanden

Omdat de 17 drones allemaal op één locatie staan, moeten de drone piloten vaak nog duizenden kilometers afleggen voordat zij drones in kunnen zetten bij een FBI onderzoek. Hierdoor is het inzetten van drones al snel onaantrekkelijk omdat de drone piloot dan vaak te laat komt.

Plannen

De FBI heeft laten weten dat zij binnen 5 jaar meer gebruik te gaan maken van de drones door nieuwe technologische ontwikkelingen. Echter blijkt uit een rapport dat de FBI nog geen concrete plannen heeft gemaakt om dit doel te bereiken. Het enige wat de FBI in hun plannen heeft staan is dat zij gaan kijken hoe rechtshandhavingsinstanties in andere landen drones inzetten. fbi-kantoor-drones-amerika-kantoorfbi-kantoor-drones-amerika-kantoor

0 Reacties

    Plaats een reactie