Er is de laatste tijd gezoem te horen boven de Sunnyside buurt in Houston, Texas. Er vliegen drones boven de buurt, drones met een missie! De World Animal Awareness Society (WA2S) werkt samen met lokale organisaties om het zwerfhondenprobleem in de stad aan te pakken. Ze maken hiervoor gebruik van een DJI Inspire 1 drone, uitgerust met een 4K camera. De beelden worden getoond in het televisieprogramma "Operation Houston #StrayDogCity". drones_sporen_zwerfhonden_op.dji.

Probleem in kaart brengen

Drones worden ingezet om het zwerfhondenprobleem in de Amerikaanse stad Houston aan te pakken. Er wordt geschat dat er meer dan 1 miljoen zwerfhonden in de stad leven. Met behulp van een DJI Inspire I drone, GPS-technologie en vrijwilligers, hoopt men zoveel mogelijk zwerfhonden op te sporen. Wanneer er meer informatie beschikbaar is over de omvang van het probleem, is het voor organisaties makkelijker actie te ondernemen. "Het is een eerste stap richting het tackelen voor een ontzettend groot probleem", aldus Erika Emal, oprichter van de betrokken organisatie Southside Street Dogs. drones_sporen_zwerfhonden_op_2drones_sporen_zwerfhonden_op_2

Operation Houston: Stray Dog City

De drone-beelden en de bijdrages van lokale organisaties en vrijwilligers worden getoond in het televisieprogramma "Operation Houston #StrayDogCity". Dit programma is een initiatef van de World Animal Awareness Society (WA2S). Executive director Tom McPhee van de WA2S vindt het belangrijk dat mensen de problematiek met zwerfhonden in Houston te zien krijgen. Het gebruik van drones kan hier alleen maar positief aan bijdragen. "Het is duidelijk dat zwerfhonden een issue vormen in de stad. Drones zijn een geweldig middel om hier een duidelijk beeld van te krijgen en een stap in de goede richting te zetten", aldus McPhee. "Operation Houston #StrayDogCity" wordt hoogwaarschijnlijk vanaf mei uitgezonden in de Verenigde Staten.

0 Reacties

    Plaats een reactie