Het Duitse robotica bedrijf Festo maakt robots geïnspireerd door de natuur. Hun nieuwste uitvinding, een gevleugelde drone, is waarschijnlijk de meest realistische tot nu toe. De eMotionButterflies bewegen en vliegen net als echte vlinders en zijn daardoor op een afstandje niet van echt te onderscheiden. .

Geen sensoren

De kleine vlinder drone weegt slechts 32 gram en heeft een spanwijdte van 50 centimeter. Door zijn kleine formaat is de vlinder drone moeilijk uit te rusten met veiligheidssensoren of processors. Een camerasysteem houdt de ruimte waar de vlinder drone in vliegt in de gaten, en stuurt constant informatie naar de drones. Hierdoor kunnen ze rond fladderen zonder elkaar te raken.

Festo

De vlinder drones zijn niet te koop, maar zijn ontwikkeld voor onderzoeksdoeleinden. Het Duitse bedrijf Festo heeft met de eMotionButterflies een goede indruk achter gelaten hoe je met klein materiaal zo’n realistisch en natuurlijk een dier kan nabootsen. festo-emotionbutterflies-drone-duitsland-2015festo-emotionbutterflies-drone-duitsland-2015

0 Reacties

    Plaats een reactie