Dronefabrikant Aerialtronics heeft twee dagen vertoeft in het koude winterweer van Noorwegen. Tijdens het verblijf hebben zij geleerd dat drones een belangrijk middel kunnen zijn bij zoek- en reddingsmissies. .

Oefening

Een reddingsteam heeft zich verzameld in het ijskoude Bykle Setesdal om voor de eerste keer een drone te gebruiken bij een uitgebreide zoek- en reddingsmissie oefening. Met een windkracht van 20 meter per seconden, een gevoelstemperatuur van -15 graden en drie meter sneeuw, was de oefening zeer belangrijk.

Dupla Vista

Aan de operatie werkte zoals gewoonlijk de politie, brandweer, internationale Rode Kruis, het leger en de luchtmacht mee. Meer dan 250 mensen waren onderdeel van de lawine oefening waarbij de Aerialtronic Altura Zenith werd gebruikt. De drone was voor de missie uitgerust met de Dupla Vista, dual-sensor camera van Aerialtronics. dupla-vista-aerialtronics-optical-thermologic-camera-dronedupla-vista-aerialtronics-optical-thermologic-camera-drone

Ingrid Tronnes Maehre

“Soms is het weer zo slecht dat wij geen helikopters kunnen inzetten,” zegt Ingrid Tronnes Maehre, plaatsvervangend hoofd van de politie in Bykle Setesdal. “We wilden testen of het mogelijk was om in plaats daarvan een drone te gebruiken. We zijn erachter gekomen dat we kunnen profiteren van het gebruik van drones in een zoek- en reddingsmissie. Drones kunnen vermiste of gewonde mensen sneller lokaliseren,” zei ze.

Eerste keer

Volgens Maehre zijn drones nog niet eerder voor dit soort operaties gebruikt. Wanneer zij opzoek ging naar verslagen van het gebruik van drones voor zoek- en reddingsmissies kon zij zowel nationaal als internationaal niets vinden.

Gevecht met de berg

Wanneer er een echte lawine plaats vindt, wil je genoeg hebben geoefend om 20 tieners onder de sneeuw vandaan te krijgen. Als je vertrouwt op geluk, zal de berg elke keer winnen.

Altura Zenith

De Altura Zenith zorgt voor een bovenaanzicht en is voorzien van optische en thermische camera’s. Het beeld wordt via een mobiel netwerk direct verzonden naar mensen ter plaatse, basis kamp en de lokale politie. aerialtronics-project-norway-drone-altura-zenithaerialtronics-project-norway-drone-altura-zenith

Piloot

Drone piloot Yannic van Moerkerk voerde met de Altura Zenith een strijd tegen de wind en het slechte zicht. Met behulp van de GPS was dit een koud kunstje en bleef de drone stabiel in de lucht. De camera bleef continu werken en er kon gemakkelijk gewisseld worden tussen het optische en thermische beeld.

Overal ter wereld

De beelden gemaakt met de Altura Zenith zouden binnen 5 seconden overal ter wereld bekeken kunnen worden door het 4G, 3G en EDGE. Wanneer er gewisseld werd naar satelliet communicatie kon alles in een web interface bekeken worden waardoor meerdere mensen tegelijk de beelden konden bekijken.

Politiehond

Hoewel autoriteiten nog niet voldoende gebruik maken van de drone technologieën zouden zij het moeten zien als een politiehond. Een politiehond wordt uitgekozen en gekoppeld met de beste agenten om elke dag getraind te worden voor twee jaar lang. Het gebrek aan training met drones zorgt ervoor dat drones nog geen onderdeel uitmaken van de rechtshandhaving. aerialtronics_altura_zenith_bosch_samenwerkingaerialtronics_altura_zenith_bosch_samenwerking

0 Reacties

    Plaats een reactie