Je drone de lucht insturen en een leuke vlucht maken, kan al een heel avontuur zijn. Maar als je zelf op een soortgelijk apparaat plaatsneemt, wordt het helemaal spannend. Een Hongaars bedrijf heeft de eerste succesvolle test gedaan met een vliegende 'fiets', de Flike.

Vliegende fiets

Flike, the ultimate Flying Bike. De test met de tricopter werd eind april gehouden door het gelijknamige bedrijf. In het beeldmateriaal dat daarvan is gemaakt, is te zien dat een prototype van de fiets in de buitenlucht opstijgt, met een persoon erop. Het is de eerste keer dat een test op deze manier werd uitgevoerd.

Drone-look

In de basis is het apparaat vergelijkbaar met een drone zoals we die veel tegenkomen. Onder het simpele frame van de Flike zijn 3 poten gemonteerd, waaraan propellers zijn bevestigd. Twee van die propellers bevinden zich voor de bestuurder en één direct achter hem, waardoor een Y-opstelling ontstaat. Het apparaat is zo ontwikkeld dat tegenwind automatisch wordt gecompenseerd en dat de bestuurder stabiel blijft.

Ontwikkeling

De ontwikkeling van de Flike loopt al even, hiermee is het bedrijf al in de zomer van 2014 gestart. Nu de eerste test succesvol is verlopen, is het plan om een tweede prototype te maken dat al meer lijkt op het concept zoals gepresenteerd werd. Aanpassingen zullen dan vooral zichtbaar zijn in het frame. De besturing van het apparaat zou hartstikke simpel moeten zijn, zonder dat er een leerproces aan vooraf hoeft te gaan.

Drukte

Zodra je op een drone zou gaan zitten en ermee de lucht in zou gaan, valt het natuurlijk niet meer onder de categorie drones. Deze is dan tenslotte niet meer onbemand. Echter, hoe meer apparaten de lucht in gaan, hoe drukker het wordt. Het wordt de laatste tijd al alsmaar drukker in de flyzones en ontwikkeling van bijvoorbeeld een Flike zou dit nog drukker kunnen maken. Moeten we ons afvragen waar het ophoudt, of juist waar het ons brengt? flike2flike2

3 Reacties

  1. Danny

    Met een persoon er op natuurlijk niet meer echt een drone, maar nog steeds heel gaaf!

  2. Joost

    Vet! Krijgen kids voor deze drone een soort van zij-propellers? :P

  3. Thijs_

    Hahahah :D

Plaats een reactie