In de Egyptische woestijn is afgelopen weekend een Russisch vliegtuig neergestort. De Russische onderzoekers zetten inmiddels drone in om de wrakstukken goed in kaart te brengen. Hoewel het vliegtuig compleet is verbrokkeld, is de oorspronkelijke vorm van het vliegtuig nog goed te zien. Om het onderzoek op locatie goed te verrichten is er in de buurt van het wrak een kamp opgezet.

Vliegtuig

Van bovenaf is het vliegtuigwrak goed te bestuderen en worden de stukken van het vliegtuig duidelijk in kaart gebracht. Op onderstaande afbeelding zie je waar de onderdelen van het vliegtuig zijn beland. vliegtuig-metrojet-rusland-wrakstukken-vleugels-cockpit-deur-is-terreurorganisatie-2015vliegtuig-metrojet-rusland-wrakstukken-vleugels-cockpit-deur-is-terreurorganisatie-2015

Aanslag

Het Russische vliegtuig van Metrojet stortte neer in de Sinaï waarbij alle 224 inzittenden, voornamelijk Russische toeristen, om het leven kwamen. De oorzaak van het ongeluk is nog steeds onduidelijk. Terreurorganisatie IS heeft de verantwoordelijkheid geclaimd, maar de Egyptische president noemt de bekentenis van IS enkel propaganda. De Britse media heeft geconcludeerd dat er een aanzienlijke kans is dat het vliegtuig inderdaad door IS is neergehaald.

0 Reacties

    Plaats een reactie