De Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) is al een tijd bezig met het ontwikkelen van een drone die ondersteuning kan bieden bij calamiteiten. De FAROS, zoals de drone heet, is de oplossing. Hij is hittebestendig en kan zich erg eenvoudig door gebouwen manoeuvreren. Daarnaast is hij in staat om data te verzamelen en dit door te geven aan de brandweer.

FAROS

De FAROS drone is een innovatie van de Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST). Met behulp van deze drone is het mogelijk om de brandweer te ondersteunen wanneer er brand plaatsvindt in bijvoorbeeld wolkenkrabbers. De FAROS is namelijk in staat om door gebouwen te vliegen, temperaturen tot 1000 graden te weerstaan en vervolgens data af te leveren aan de brandweer. Hierdoor is het voor de brandweer veiliger en eenvoudiger om de brand aan te pakken.

Functionaliteiten

De onbemande vuurbestrijder is in staat om als een spin over de muur te bewegen, zodat hij zich makkelijker kan manoeuvreren binnen een huis. De FAROS is daarnaast voorzien van een 2D laser scanner, een altimeter (hoogtemeter) en een Inertial Measurement Unit (IMU). Met behulp van de IMU is het mogelijk om data te verzamelen. Ook ondersteunt een IMU GPS wanneer een signaal gevonden wordt. faros-drone-brandweer-vuurbestendigfaros-drone-brandweer-vuurbestendig

Hittebestendig

Door middel van omhulsel bestaande uit aramide-vezels is het voor de FAROS mogelijk om de hitte te weerstaan. Daarnaast beschikt de FAROS nog over een thermo-elektrisch koelingsysteem, zodat de temperatuur rondom de drone gereguleerd wordt en er bij de belangrijke onderdelen geen schade aangericht kan worden.

8 Reacties

  1. piet cum

    hoelang kan deze drone vliegen

  2. johannes cummes

    geen idee piet cum

  3. pietcum

    je kan een eh eh snotroggel krijgen maareh een snoepje in je lampionnetje krijg je niet

  4. henk spermatank

    vaginale penetratie steen, papier, schaar knippen maar

  5. henk de spermtank

    spuit alle cjum in mijn beijak

  6. cumcummer eten

    IK BEN REINIER en ik wil vaginale penetratie met de pjoes voor een snoempie ofzo

  7. droge pjoes 3000

    ik hou van nattighjeid

  8. droge kak roggel ofzoiets

    wil je me alstjeblieft aaien, alstjeblieffffffffjeeeeeeee maar liefje honger!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ik heb trek in Cum!

Plaats een reactie