De gigantische drone die in december 2015 door Noorse studenten werd gepresenteerd heeft een wereldrecord verbroken. De megakopter wist namelijk 61 kilogram te tillen en bleef daarmee 37 seconden in de lucht hangen.

Drone

Studenten aan de Universiteit in Oslo, Noorwegen, hebben een gigantische multirotor gemaakt met maar liefst 48 motoren en propellers. De constructie bestaat uit acht hexacopters die met een constructie van hout en aluminium aan elkaar vast zitten. Voor een zachte landing van het enorme luchtvaartuig is gekozen voor skippyballen. drone-multicopter-studenten-universiteit-oslo-guinness-world-record-wereldrecord-payload-zwaar-61-kilo-januari-2016drone-multicopter-studenten-universiteit-oslo-guinness-world-record-wereldrecord-payload-zwaar-61-kilo-januari-2016

Guinness Book of World Records

De megakopter van de Noorse studenten heeft nu een plekje in het Guinness Book of World Records weten te bemachtigen door de drone een lading van 61 kilo te laten dragen. Het onbemande luchtvaartuig bleef hiermee 37 seconden in de lucht vliegen.

Concurrenten

Voor deze recordpoging was nog geen categorie in het recordboek waardoor er geen oude recordhouder van de troon is gestoten. Of de studenten het record lang vast kunnen houden is nog maar de vraag. De Chinese fabrikant Ehang heeft tijdens de CES de EHang 184 AAV drone gepresenteerd die één persoon zo'n 23 minuten in de lucht kan houden. Ook een grote multicopter met 54 motoren en de e-Volo Volocopter zijn in staat om personen te vervoeren.

0 Reacties

    Plaats een reactie