Het is voor iedereen wel bekend dat Noord- en Zuid-Korea al tijden niet de beste vrienden zijn. De gespannen verhoudingen zijn nog met regelmaat op te merken. Woensdag was het tevens raak; er werden vanuit Zuid-Korea waarschuwingsschoten gelost op een Noord-Koreaanse drone die het Zuid-Koreaans luchtruim betrad.

Incident

Woensdag vloog een drone van Noord-Koreaanse afkomst over de Zuid-Koreaanse grens. Aangezien de drone hier niet gewenst was, hebben militairen van het Zuid-Koreaanse leger waarschuwingsschoten afgevuurd op de drone. Volgens anderen is er minimaal 20 keer geschoten op het apparaat, maar dit is echter niet officieel bevestigd. Het betreffende incident vond plaats in de buurt van een observatiepost in het westelijke gebied van de grens. Nadat de drone werd beschoten vloog hij onmiddellijk terug over de grens naar Noord-Korea.

Waterstofbom

Dit incident volgt op een ander incident dat vorige week plaatsvond. Afgelopen week vond er namelijk een kernproef plaats in Noord-Korea, waarbij een test met een waterstofbom een aardbeving veroorzaakte. Dit zorgde voor ontzettend veel ophef in de wereld. Er wordt echter door wetenschappers betwijfeld of het wel daadwerkelijk om een waterstofbom ging. waterstofbom-kim-jong-un-noord-korea-zuid-koreawaterstofbom-kim-jong-un-noord-korea-zuid-korea

1 Reacties

  1. Ricky

    Aaah, gekke Koreanen, helemaal koekwaus

Plaats een reactie