Het is de angst van iedere dronepiloot: je drone raakt onbestuurbaar en valt met grote snelheid uit de lucht, om op de grond uiteen te spatten. ParaZero biedt hiervoor een simpele oplossing door drones te voorzien van een parachute.

Parachute

De ParaZero SafeAir is een kleine module die op de drone kan worden bevestigd. Het systeem werkt zonder tussenkomst van de bestuurder; het systeem detecteert zelf wanneer de drone zich in een noodsituatie bevindt. Indien noodzakelijk ontvouwt zich een parachute die de drone direct afremt. Het systeem is zo snel dat het hoogteverlies bij het ontvouwen van de parachute minimaal is. Na gebruik kan de parachute weer in de module worden opgeborgen om ook in de toekomst je drone te behoeden voor een flinke crash. Het hele systeem weegt slecht 250 gram.

Compatibiliteit

ParaZero komt nu met een eerste model dat geschikt is voor de 3D Robotics Solo. Het bedrijf werkte in het verleden al samen met DJI en geeft aan dat het ook parachute-systemen voor andere type drones op de markt gaat brengen. Afhankelijk van het gewicht en de vorm van de drone kan het systeem passend worden gemaakt. De module wordt met behulp van een bevestigingsband om de drone bevestigd. In een noodsituatie ontvouwt de parachute zich met een spanwijdte die een stuk groter is dan de drone zelf, waarna de drone, rustig hangend, zijn weg richting de aarde vervolgt.

ParaZero SafeAir redt je drone met een parachute

Crashes

Nog niet overtuigd? ParaZero heeft een crashcompilatie gepost met een flink aantal crashes die met het parachute systeem kunnen worden voorkomen. Kijk en huiver!

0 Reacties

    Plaats een reactie