Op maandagavond 14 maart 2016 was Nederlands dronerace team Super Quadcopter Gang te gast bij talkshow PAUW. Presentator Jeroen Pauw vroeg Dino Joghi en Martijn de Kemp het hemd van het lijf over hun prestatie op de World Drone Prix 2016 in Dubai.

Super Quadcopter Gang te gast bij PAUW op NPO1

World Drone Prix

Team Super Quadcopter Gang (SQG) wist afgelopen weekend als vierde te eindigen op de eerste World Drone Prix in Dubai. World Drone Prix is een dronerace met internationale aanzien en een gigantisch totaal aan prijzengeld van maar liefst 1 miljoen dollar. World Drone Prix werd afgelopen weekend voor de eerste keer georganiseerd door de World Organization of Racing Drones, afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten en wordt gesteund door sjeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, kroonprins van Dubai.

Super Quadcopter Gang te gast bij PAUW op NPO1

Super Quadcopter Gang

Het Nederlandse team was afgereisd naar Dubai om een gooi te doen naar het prijzengeld en hun vaardigheden tegen de rest van de wereld af te meten. Geheel volgens plan - 'We Got This' - vocht team SQG zich bij de laatste vier van de wereld. Tijdens de finale belandde de racedrone op de verkeerd plek tijdens de verplichte pitstop, waardoor het team werd gediskwalificeerd en genoegen moest nemen met de vierde plek.

Super Quadcopter Gang te gast bij PAUW op NPO1

PAUW

De indrukwekkende prestatie van het Nederlandse team in deze nieuwe sport is niet onopgemerkt gebleven. Ook de landelijke media heeft lucht gekregen van de voortreffelijke prestaties van Super Quadcopter Gang op de World Drone Prix 2016. Op maandagavond 14 maart 2016 waren piloot Dino Joghi, navigator Martijn de Kemp en manager Rick Bijl (KNVvL) aan het woord in praatprogramma PAUW op NPO1.

Fragment SQG

Bekijk het fragment terug van de uitzending van 14 maart 2016 via onderstaande link. Het interview met Super Quadcopter Gang start omstreeks 37:00 minuten.

Super Quadcopter Gang te gast bij PAUW op NPO1

0 Reacties

    Plaats een reactie