Israëlisch defensiebedrijf Rafael heeft haar nieuwste anti-drone afweersysteem onthuld, dat volgens het bedrijf onbemande vliegtuigen binnen een straal van 3 kilometer kan volgen met als doel het apparaat uit te schakelen.

Drone Dome

Het wapensysteem, genaamd 'Drone Dome', maakte deze maand haar debuut op de Latin America Aero & Defence Security 2016 Expo in Brazilië. Het wapen maakt gebruik van next-gen radar tracking en een elektronische storingssysteem om te zorgen voor "een nieuwe end-to-end verdedigingsoplossing die is ontworpen voor het opsporen, identificeren, volgen en neutraliseren van drones", aldus een persbericht van het bedrijf.

Vijandige drones

Volgens Rafael is de Drone Dome bedoeld om vijandige drones uitgerust met wapens of inspectiedrones zonder toestemming uit te kunnen schakelen.

Israëlisch bedrijf presenteert 'Drone Dome' anti-drone-systeem

Iron Dome

De Drone Dome is een variant van het bedrijf's Iron Dome anti-raket-systeem, dat in gebruik is door het Israëlische leger om raketaanvallen langs haar grenzen tegen te gaan. Het systeem is ontworpen om alle soorten UAV, met inbegrip van micro- en minidrones op te sporen en hun controlebanden te verstoren.

360-graden dekking

Naast tracking en jamming-mogelijkheden, omvat de Drone Dome ook 360-graden dekking ideaal voor het opsporen en vernietigen van doelen in landelijke of stedelijke gevechtscenario's.

0 Reacties

    Plaats een reactie