Airobotics heeft een autonome drone gecreëerd die bedrijven helpt hun faciliteiten te bekijken, onderhouden en beveiligen. De drone kan volledig autonoom werken dankzij het slimme basisstation.

$28,5 miljoen

Het Israëlische bedrijf heeft een kapitale injectie gehad vanuit Silicon Valley van zo'n 28,5 miljoen dollar van namen als Noam Bardin, CEO van Waze, dat onlangs door Google gekocht is, Richard Wooldridge, Google ATAP's COO, en BlueRun Ventures.

Zwitsers-zakmes van drones

Het Airobotics platform is opgebouwd uit drie delen: een autonoom drone, een geautomatiseerd basisstation en geïntegreerde software. Bedrijven kunnen de drone gebruiken om vanuit de lucht inzichten te krijgen die kunnen worden gebruikt ten behoeve van mapping, inspectie, veiligheid en rampenbestrijding.

Airobotics introduceert volledig autonome Optimus drone

Zwitsers-zakmes van drones

Iedere missie kan worden uitgevoerd met een simpele druk op de knop. Een woordvoerder van het bedrijf noemde het apparaat het "Zwitsers-zakmes van drones".

Optimus

De drone zelf draagt de naam "Optimus". Het is een grote, hoge capaciteit drone die missies van 30 minuten kan uitvoeren. De drone kan een lading tot 1 kilogram dragen.

Battery Swap

Lege accu's kunnen automatisch op het basisstation worden uitgewisseld door een robot-wissel-mechanisme, dat betekent dat de drones na landen vrijwel direct weer kunnen opstijgen zonder te wachten tot de accu opgeladen is.

Autonome missies

In de praktijk betekent dit dat bedrijven een kleine vloot van deze drones zelfstandig kunnen laten vliegen voor verschillende soorten missies met vrijwel geen menselijke tussenkomst.

Airobotics introduceert volledig autonome Optimus drone

Eerste klant

Een van de eerste klanten van Airobotics is Israel Chemicals (ICL), een wereldwijde producent van producten op basis van speciale mineralen. ICL gaat het Airobotics systeem inzetten op haar 4000-m2 grote faciliteit in Israël.

1 Reacties

  1. brent

    echt een hele gave drone

Plaats een reactie