Er gaan geruchten dat het probleem met de GoPro Karma drone weer is opgelost en deze worden naar verwachting dan ook snel weer in de verkoop gebracht.

GoPro Karma

In september presenteerde camerafabrikant GoPro de nieuwe Karma drone. De quadcopter beschikt over inklapbare armen en is gemaakt voor de nieuwe GoPro HERO 5 actiecamera. In november kwamen echter de eerste berichten naar buiten dat de drone zomaar uit de lucht kon vallen en werden daarom door de fabrikant teruggeroepen.

Is de GoPro Karma drone gemaakt?

Uit de verkoop

De verkoop heeft even stil gelegen en dat heeft voor problemen gezorgd bij de Amerikaanse fabrikant. De GoPro Karma drone moest het bedrijf namelijk uit het slob halen en de cijfers weer in een positieve lijn brengen. Helaas gaat dit niet maar lukken voor het eind van het jaar en daarom heeft GoPro besloten om 200 banen te schrappen.

Opgelost

Er gaan geruchten dat het probleem met de GoPro Karma drone inmiddels zijn opgelost. Alles wijst op een softwarematig probleem dat mogelijk door mensen buiten het bedrijf is opgelost.

Auto pilot

De automatische piloot van de GoPro Karma is een Pixhawk derivative. Ondanks dat de nummers van de processors afgehaald zijn konden technici door andere chip functies de auto pilot identificeren. Deze auto pilot draait op DroneCode / PX4 Flight Stack. Dezelfde code wordt ook gebruikt voor de Lily drone, Air Dog en Hexo+ drone.

Is de GoPro Karma drone gemaakt?

Groen licht

Op dit moment wachten retailers nog op groen licht van de fabrikant om de sales weer te hervatten. Het probleem met de GoPro Karma drone wordt opgelost door middel van een software update.

Bron: Suas News

0 Reacties

    Plaats een reactie