Transport Canada heeft goedkeuring gegeven voor de plannen van Drone Delivery Canada. De drone bezorgservice van Drone Delivery Canada biedt een passende oplossing voor een groot probleem in het noorden van Canada. Het bedrijf wil in de eerste maanden van 2017 beginnen met het testen van haar drones.

Drone Delivery Canada

Transport Canada, het Ministerie van Transport van Canada, heeft goedkeuring gegeven voor de plannen van Drone Delivery Canada (DDC). Het bedrijf heeft nu toestemming om drone bezorgingen te testen in het kleine dorpje Foremost in Alberta. DDC geeft aan dronebezorgingen voor het eind van het jaar in heel Canada te kunnen verzorgen. DDC wil niet alleen drones gebruiken voor leveringen aan consumenten, maar ook de overheid van Canada helpen met het bezorgen van producten.

Oplossing voor probleem

Een drone bezorgservice is een passende oplossing voor een groot probleem in het noorden van Canada. Hier zijn weinig wegen en liggen de dorpen en steden ver uit elkaar. Door het inzetten van drones is het mogelijk om vaker en makkelijker producten te bezorgen in de lastig bereikbare gebieden. Ook verkleint hierdoor het risico op een voedsel tekort in sommige dorpen door onregelmatige bezorgingen.

Drone bezorging in Canada beschikbaar eind 2017

Testen

Begin 2017 begint DDC de testen met externe partners. Het is nog niet duidelijk wie de eerste partners van DDC gaan worden. Tijdens het testen wordt er gekeken of drones op eigen initiatief kunnen opstijgen, naar een locatie kunnen vliegen om een pakket te leveren en weer terug naar het vertrekpunt kunnen vliegen. Hierdoor is er geen werknemer nodig die de drones bestuurt, maar enkel een persoon die via satellietbeelden de drones in de gaten houdt.

1 Reacties

  1. John Mackay

    Only speak English. Thank you, John Mackay

Plaats een reactie