Een 66-jarige vrouw uit New York werd afgelopen weekend opgeschrikt toen er opeens een drone door haar raam kwam gevlogen. Een GoPro Karma drone vloog dwars door de ruit op de 27ste verdieping.

Crash

In het Waterside Plaza gebouw in de wijk Manhattan was een 66-jarige genieten van een rustig avondje achter de computer tot er plotseling een GoPro Karma drone naar binnen vloog. De drone kwam dwars door de ruit en nam flink wat scherven mee naar binnen. De vrouw woont op de 27ste verdieping.

GoPro Karma knalt door raam van appartement in New York

Onderzoek

De politie is inmiddels een onderzoek gestart om te achterhalen van wie de drone is geweest en waarom deze bij het appartement naar binnen vloog. Ook de FAA heeft plannen om een onderzoek te starten naar de bizarre crash.

Registratie

In december 2015 heeft de Federal Aviation Administration (FAA) nieuwe regels ingevoerd waarbij alle drones met een gewicht tussen de 250 gram en 25 kilogram verplicht geregistreerd moeten worden. Als de dronepiloot van de GoPro Karma dit netjes gedaan heeft zal de eigenaar snel gevonden worden.

GoPro Karma knalt door raam van appartement in New York

Boete

Als de eigenaar van de drone gevonden wordt staat hem mogelijk een fikse boete te wachten. Naast dat de drone heeft gevlogen in een no-fly zone heeft het onbemande luchtvaartuig ook flink wat schade aangericht.

DJI Mavic Pro

Sinds de lancering zijn er veel problemen met de GoPro Karma drone. Zo werden alle verkochte Karma drones teruggeroepen naar de fabriek omdat de drones spontaan uit de lucht vielen. Ook veegde concurrent DJI de Karma drone in één klap van tafel door de introductie van de Mavic Pro drone. DJI Mavic Pro is eveneens een portable drone in dezelfde prijsklasse, maar kwalitatief op alle punten vele malen beter dan de GoPro Karma drone.

Bron: New York Post

0 Reacties

    Plaats een reactie