In Dubai hebben ze plannen om deze zomer vliegende taxi's te laten vliegen, maar deze Russische startup wil de lucht vullen met zwevende hoverbikes voor personen.

Hoversurf

Het Russische bedrijf Hoversurf heeft een indrukwekkende hoverbike gepresenteerd met plaats voor 1 persoon. In vergelijking met bijvoorbeeld de zogenaamde "dronetaxi's" kan men deze hoverbike wel handmatig worden bestuurd.

Scorpion-3

De Scorpion-3 hoverbike combineert het ontwerp van een motorfiets samen met quadcopter technologie in een luchtvaartuig dat beschikt over snelheid, wendbaarheid en stabiliteit.

Transportmiddel

Ook al ziet het bedrijf het voertuig nu nog als een "extreme sports instrument", het bedrijf hoopt dat haar hoverbike in de toekomst gezien kan worden als potientieel transportmiddel.

Persoonsvervoer

De Scorpion-3 hoverbike is niet de eerste 'drone' die zich richt op personenvervoer. Zo bouwde een Engelsman vorige jaar zijn eigen hoverbike. In Duitsland werd in 2015 al een tweepersoonsmodel, de Volocopter, gepresenteerd en het Chinese bedrijf Ehang is druk bezig met de ontwikkeling van Ehang 184.

0 Reacties

    Plaats een reactie