Het Japanse bedrijf NTT Docomo heeft een drone gemaakt die fungeert als LED scherm. De drone is voorzien van een kooi constructie met LED strips die snel ronddraaien en daarmee een lichtspoor achterlaten.

Docomo Drone Project

NTT Docomo is een bedrijf dat zich voornamelijk richt op telecommunicatie. Daarbij is tijdens het Docomo Drone Project een interessant product ontstaan: een drone die in staat is om iets te projecteren dankzij felle LED verlichting.

Kooiconstructie met LEDS

De drone is omringd door een kooiconstructie die voorzien is van meerdere LED strips. Deze kooiconstructie draait op hoge snelheid om de as van de drone waardoor een lichtspoor zichtbaar is. Door de LED strips te programmeren wordt er een 360 graden display zichtbaar.

Weergave

De drone kan gebruikt worden om reclameboodschappen weer te geven, als show tijdens evenementen of wellicht in de toekomst om mensen in de juiste richting te wijzen.

Uitdaging

NTT Docomo heeft een lange tijd gewerkt aan de drone met display. Het Japanse bedrijf moest veel uitdagingen overwinnen tijdens de productie zoals bijvoorbeeld het managen van de luchtstroom tussen de propellers van de drone en de ronddraaiende LEDS.

Japans bedrijf ontwikkelt vliegend LED scherm

Productie

Inmiddels is de drone klaar voor productie. Afgelopen weekend toonde het bedrijf de drone tijdens het Ultra Future Museum 2017 in Tokio.

0 Reacties

    Plaats een reactie