Het Japanse ruimteagentschap JAXA heeft een speciale drone bal ontworpen die gebruikt wordt om te filmen op het Internationale Ruimtestation (ISS). De Internal Ball Camera zorgt ervoor dat de bemanning minder tijd hoeft te besteden aan het vastleggen van experimenten.

Internal Ball

Ingenieurs aan het Japanse Aerospace Exploration Agency (JAXA) hebben een balvormige drone ontwikkeld die gebruikt kan worden in het internationale ruimtestation ISS. De drone heeft een doorsnede van 15 centimeter en weegt 1 kilogram. De drone is gemaakt van 3D geprinte onderdelen en wordt de Internal Ball Camera (Int-Ball) genoemd.

Camera's

De Int-Ball is voorzien van 12 propellers waarmee hij door het ruimtestation kan bewegen. Ook heeft de drone twee camera's. De eerste is een driedimensionale camera waarmee de drone zich via referentiepunten oriënteert in het ruimtestation. De tweede camera is bedoeld voor het maken van foto's en video's.

Drone bal filmt op het Internationale Ruimtestation

Filmen en fotograferen

Astronauten besteden ruim 10 procent van hun werktijd op het ruimtestation aan het filmen en fotograferen. Dit doen zij tijdens experimenten waarbij de beelden direct worden doorgestuurd naar het Tsukuba Space Center op aarde. Zo kunnen vluchtleiders indien nodig snel instructies geven.

Autonoom

De Int-Ball wordt nu bestuurd vanuit het Tsukuba Space Center en kijkt mee over de schouder van de astronauten wanneer ze experimenten uitvoeren. Het is de bedoeling dat de drone uiteindelijk volledig autonoom vliegt.

1 Reacties

  1. kippensoep

    7uuuuuuuuuuuuuur saai

Plaats een reactie