De Franse fabrikant DroneVolt heeft een speciale drone ontwikkelt die het reinigen van een dak vereenvoudigd. De sproeiers van de Hercules 10 Spray drone spuiten een reinigingsmiddel op de lastig bereikbare plekken waarna het ingedroogde mos en vuil bij een volgende regenbui zo van je dak af spoelt.

Hercules drone

Met behulp van een drone wordt het reinigen van een dak een koud kunstje. Het Franse bedrijf DroneVolt heeft een speciale drone ontwikkelt waaraan speciale sproei armen bevestigd zijn. De Hercules 10 Spray drone is met een slang van maximaal 30 meter verbonden met een pomp aan de grond waardoor het reinigingsmiddel naar de drone wordt gepompt. De vloeistof wordt gelijkmatig verneveld over het oppervlak waar de drone vliegt. Het aangegroeid mos en ander organisch vuil droogt in en verkruimelt. Bij een volgende regenbui spoelt het vanzelf van het dak.

Eenvoudig je dak reinigen met de Hercules 10 Spray drone

Multi-inzetbaar

Bij zwaardere schoonmaakmiddelen heeft DroneVolt een sterkere variant van de Hercules drone ontwikkelt. De drones zijn tevens multi-inzetbaar en kunnen voorzien worden van een thermische of optische camera. Ook de batterijen zijn makkelijk verwisselbaar waardoor je snel weer verder vliegt.

Voeding

Voor het uitvoeren van langdurige vluchten heeft DroneVolt ook drones die met een voedingskabel met de grond worden verbonden. Iets wat we eerder ook zagen bij de Fotokite Phi. De drone kan dankzij de voedingskabel op maximaal 80 meter hoogte meerdere dagen achtereen in de lucht blijven hangen.

Eenvoudig je dak reinigen met de Hercules 10 Spray drone

Coating

Volgens Rosario de Sanctis van het Franse DroneVolt wordt het binnenkort ook mogelijk om een speciale coaring te sprayen met de drone.

Prijs

De Hercules 10 van DroneVolt heeft een prijs in de wacht gesleept op de innovatiecompetitie op de Franse bouwbeurs Batimat.

Bron: DroneVolt

3 Reacties

  1. F. ten Horn

    Graag verneem ik wat de verkoopprijs van de Hercules 10 Spray drone is en of deze te bekijken is

  2. Herman Emmerechts

    Waar zijn deze te koop

  3. Marian Mackay

    Zijn er in Nederland al bedrijven die daken besproeien met anti mos? Ik ben zeer geinteresseerd. Marian

Plaats een reactie