Een vliegtuig op weg naar de internationale luchthaven van Les Lesage in Quebec, Canada is op 12 oktober 2017 door een drone geraakt, zo meldt de Canadese minister van vervoer Marc Garneau.

Botsing

Dit is de eerste keer dat er een officiële melding is van een botsing tussen een drone en een vliegtuig. De botsing van donderdag gebeurde ongeveer drie kilometer van het vliegveld op een hoogte van 450 meter.

Drone botst met passagiersvliegtuig in Canada

Vliegtuig

In het vliegtuig van Skyjet Aviation zaten zes passagiers en twee personeelsleden. Er zijn geen ongelukken gebeurd en het vliegtuig kon veilig landen.

"Ik ben zeer opgelucht dat het vliegtuig alleen maar kleine schade ondervond en veilig kon landen", zo vertelde Garneau tijdens een persconferentie naar aanleiding van het incident.

Drone botst met passagiersvliegtuig in Canada

Regelgeving

Drones mogen in Canada niet hoger vliegen dan 90 meter en het is verboden binnen een straal van 5,5 kilometer rondom een luchthaven te vliegen. De bestuurder van de drone lapte dus alle regelgeving aan zijn laars waardoor dit incident kon plaatsvinden.

Boetes

Boetes voor het overtreden van deze veiligheidsmaatregelen kunnen in Canada oplopen tot maximaal $25.000 en zelfs een eventuele gevangenisstraf.

0 Reacties

    Plaats een reactie