De Amerikaanse president Donald Trump heeft een uitvoerend bevel getekend waarbij de overheid een gecontroleerd proefprogramma start voor de ontwikkelingen van drones. Bedrijven kunnen zich aanmelden voor de proef waarbij de regels soepeler gemaakt worden om zo de ontwikkeling te bevorderen.

Regelgeving

Veel bedrijven die werken aan de ontwikkeling van bezorgdrones worden gehinderd door de strenge regelgeving. Dronemakers hebben geklaagd dat de huidige regelgeving van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA de ontwikkeling beperkt en daar graag verandering in zien.

Pilot programma

De Amerikaanse overheid stelt de komende tijd een pilot programma op waarvoor bedrijven zich kunnen inschrijven. Bedrijven kunnen binnen dit programma testen uitvoeren die binnen de normale regelgeving niet mogelijk is. Zo mag er binnen het programma 's nachts gevlogen worden en boven mensenmassa's.

Trump tekent pilot programma voor tests met bezorgdrones

Commerciële mogelijkheden

Door bedrijven de ruimte te geven om dergelijke vluchten uit te voeren hoop de Amerikaanse overheid dat er nieuwe commerciële mogelijkheden ontstaan. Ook wil de overheid niet dat bedrijven uitwijken naar andere landen om daar de dronetechnologie te ontwikkelen.

Praktijktests

Bedrijven als Amazon en Alphabet hebben al aangegeven tests uit te willen voeren binnen het programma. Door de inzet van drones wordt er bespaard op snelheid, kosten en de impact op het milieu zal hiervan profiteren. Praktijktests zijn essentieel voor het veilig implementeren van drones in het luchtruim.

Bron: SF Chronicle

Foto: Evan Vucci, AP

0 Reacties

    Plaats een reactie