Yamaha Motor heeft de introductie van de YMR-01 aangekondigd, een professionele drone voor het besprenkelen van landbouwgrond. De lancering van deze nieuwe multirotor vindt plaats in 2018.

Yamaha Motor

Yamaha Motor is al meer dan 30 jaar actief in de wereld van bespuiten voor agrarische toepassingen met behulp van onbemande helikopters. Yamaha Motor-producten worden nu toegepast op meer dan 40% van het totale rijstveldgebied in Japan.

Drones

Voor kleine velden die moeilijk te bedekken zijn met onbemande helikopters, is het gebruik van drones voor agrarisch spuiten in aanvulling op handmatig werk de afgelopen jaren sterk toegenomen.

Yamaha Motor introduceert agrarische spray drone

Multirotor

De Yamaha YMR-01 drone heeft een uniek ontwerp van zes armen waarvan twee armen dubbel uitgevoerd waardoor het totaal aantal motoren resulteert in acht stuks. Deze twee extra rotors zorgen voor extra draagkracht zodat de drone een grotere hoeveelheid vloeistof kan dragen.

Design

De body is vervaardigd uit koolstofvezel dat zorgt voor een unieke combinatie van lichtgewicht en duurzaamheid. Het ontwerp heeft een dubbele luchtinlaatontwerp voor het koelen van het elektrische systeem.

Yamaha Motor introduceert agrarische spray drone

Yamabiko Corporation

Yamaha Motor is een samenwerking met Yamabiko Corporation aangegaan met betrekking tot de ontwikkeling van deze multi-rotors. Yamabiko zal de agrarische spuitapparatuur leveren voor de onbemande systemen. Naast de bestaande Yamaha Motor-distributeurs, gaat de nieuwe YMR-01 drone ook verkocht worden via het Yamabiko-verkoopnetwerk.

0 Reacties

    Plaats een reactie