Om voedsel bij de bewoners van Minamisoma, Fukushima te bezorgen zetten Japanse bedrijven tijdelijk drones in.

Minamisoma

Sinds vorig jaar is het weer toegestaan om in Minamisoma in Fukushima te wonen. Inmiddels wonen alweer 57.000 inwoners in dit plaatje 25 kilometer verwijderd van de Fukushima Daiichi-kerncentrale. Helaas hebben de inwoners van Minamisoma moeite om aan boodschappen te komen.

Japanners testen bezorgdrones in Fukushima

Drone bezorging

E-commercegigant Rakuten en supermarktketen Lawsen zijn daarom begonnen met een test waarbij boodschappen met drones worden bezorgd. De eerste dronebezorging vond vond eerder deze week plaats waarbij een 70-jarige man een heerlijk portie gefrituurde kip en kroketten bezorgd kreeg van een drone.

Test

De Japanse bedrijven zullen de drone-bezorging de komende zes maanden verder testen en vervolgens evalueren. De 70-jarige man hoopt in ieder geval dat bedrijven nog lang doorgaan met drone-bezorgingen.

Amerika

In Amerika heeft president Donald Trump onlangs een uitvoerend bevel getekend waarbij de overheid een gecontroleerd proefprogramma te starten voor de ontwikkelingen van drones. Hierbij mogen bedrijven tests uitvoeren boven bebouwing, mensenmassa's en in de nacht.

0 Reacties

    Plaats een reactie