Huawei en LG hebben in het Zuid-Koreaanse Seoul testen uitgevoerd met een 5G verbinding. Daarbij werd het signaal getest met behulp van een busje en een drone.

5G netwerk

Op dit moment is er nog geen standaard voor een nieuwe 5G verbinding en daarom voeren verschillende bedrijven testen uit. Hiermee hopen met hun technologie de standaard te kunnen bepalen. Huawei en LG hebben de eerste tests uitgevoerd met het nieuwe 5G netwerk.

LG en Huawei testen 5G met drone

Tests

De test werd gedaan vanuit een busje en een drone. Hierbij werden er tests uitgevoerd op 3,5 Ghz en 28 Ghz base stations. Het busje met pre-commerciële 5G-apparatuur reed rond in de stad. De testen met de drone werden uitgevoerd boven het eigen hoofdkwartier.

Drone

Met de drone wisten LG en Huawei een snelheid van 20 tot 100 Mbps te bereiken op de 3,5 Ghz frequentieband. Daarnaast werden er ook dronevluchten uitgevoerd met customer premise equipment (CPE), telecomapparatuur die bij klanten zit. Uit deze test wist de drone een snelheid van 1,5 Gbps te halen op een hoogte van 100 meter.

LG en Huawei testen 5G met drone

Snelheid

De 5G tests vanuit de bus heeft ook goede resultaten opgeleverd. Hierbij werd op de lage frequentie een gemiddelde snelheid van 1 Gbps behaald. Op de dual connectivity, waarbij de hoge en lage frequenties gecombineerd werden, werd een gemiddelde snelheid van 5 Gbps bereikt. Hierbij zijn zelfs pieken van 20 Gbps vastgesteld.

0 Reacties

    Plaats een reactie