DJI kondigde deze week aan dat op 15 mei een nieuw release event plaatsvindt. Tijdens dit event wordt vermoedelijk de DJI OSMO Action aangekondigd waarvan er steeds meer afbeeldingen uitlekken. DJI gaat hiermee de concurrentie met actiecamerafabrikant GoPro opnieuw aan.

Productpresentatie

DJI publiceerde eerder deze week een afbeelding met daarin de tekst 'Unleash your other side'. Op de afbeelding is een vrouw te zien met zwemflippers aan in het water. De afbeelding doet dus vermoeden dat het nieuwe product dat zij op 15 mei 2019 presenteren niet een drone is.

DJI kondigt nieuwe actiecamera 'OSMO Action' aan op 15 mei 2019

Osmo Action

Er lekken steeds meer afbeeldingen uit van een DJI actiecamera genaamd 'OSMO Action'. Een actiecamera die veel uiterlijke overeenkomsten vertoont met de GoPro Hero 7.

Specificaties

Volgens speculaties komt de DJI Osmo Action met een 1/2.3-inch 12MP Sony IMX377 CMOS sensor met een f/2.8 lensopening en een 145 graden field-of-view. De OSMO Action zal vermoedelijk uitgerust worden met een Ambarella H2 Video Chip. Hiermee kan de camera filmen tot 4K met 60 beelden per seconde in High Dynamic Range. Daarnaast zal de camera hoogst waarschijnlijk ook beschikken over een aantal slimme film functies zoals bijvoorbeeld het maken van time-lapses.

DJI kondigt nieuwe actiecamera 'OSMO Action' aan op 15 mei 2019

Scherm aan de voorzijde

Uniek aan de DJI OSMO Action is dat deze een scherm aan de voorzijde heeft. Dit maakt de actiecamera geschikt als vlogcamera doordat de gebruiker direct zicht heeft op het shot dat er opgenomen wordt.

DJI Osmo Pocket

De DJI OSMO Action komt ongeveer een half jaar nadat de DJI de Osmo Pocket camera op de markt bracht. De DJI OSMO Pocket is de kleinste 4K camera met 3-assige gimbal en is ook zeer populair voor vloggers en sporters.

Accessoires

Sinds de komst van de DJI Osmo Pocket zijn er veel nieuwe accessoires uitgebracht voor actiecamera's. PGYTECH, een vertrouwde accessoiresfabrikant van DJI, heeft veel accessoires gemaakt die ook geschikt zijn voor de nieuwe DJI OSMO Action camera.

DJI kondigt nieuwe actiecamera 'OSMO Action' aan op 15 mei 2019

Prijs

Over een prijs is nog niet veel bekend, maar wanneer DJI de concurrentie aan wil gaan met GoPro dan zal hij naar verwachting niet duurder worden dan de GoPro HERO 7 Black Action.

DJI kondigt nieuwe actiecamera 'OSMO Action' aan op 15 mei 2019

Concurrentie

Met de komst van een DJI OSMO Action gaat DJI opnieuw de concurrentie aan met GoPro. Bij de overstap van de Phantom 2 naar de Phantom 3 drones werd het gebruik van de GoPro actiecameras onder DJI drones onmogelijk gemaakt en kwam DJI voor het eerst met cameras van eigen makelij. Als reactie daarop ontwikkelde GoPro de KARMA drone, maar kon hiermee de strijd met DJI niet winnen die op haar beurt de veel betere DJI Mavic Pro drone presenteerde. Nu lijkt DJI dan ook het enige overgebleven goedlopende product van GoPro aan te vallen.

DJI kondigt nieuwe actiecamera 'OSMO Action' aan op 15 mei 2019

0 Reacties

    Plaats een reactie