Door een roekeloze dronepiloot heeft een traumahelikopter die wilde landen in Enschede, hinder ondervonden. De dader is vooralsnog onbekend en de politie heeft een oproep gedaan.

Helikopter

Een traumahelikopter heeft tijdens het vervoeren van een patiënt hinder ondervonden van een drone die in de vliegroute vloog. De helikopter had een patiënt aan boord en moest uitwijken, waardoor de landing vertraagd werd. De politie is momenteel op zoek naar de dader.

Grote drone

Kleinere consumentenmodellen van drones zijn al gevaarlijk, maar in dit incident betrof volgens getuigen zelfs een groter model. "Het was een grote, professionele drone. De helikopter heeft daardoor rechts moeten uitwijken en kwam 10 á 15 seconden later op het helideck aan”, vertelt woordvoerder Selma Hoekstra van het Medisch Spectrum Twente tegen de Telegraaf.

Dader zoek

De politie is op moment van schrijven nog driftig op zoek naar de identiteit van de dronepiloot. Eerder werd er een man aangehouden die ook in de No-fly zone had gevlogen, maar na controle bleek dit niet de eigenaar van de drone te zijn die de helikopter verhinderde.


No-fly zone

De drone vloog in een zogenaamde no-flyzone. Deze is in dit geval extra belangrijk vanwege de aanvliegroute voor traumahelikopters bij het Medisch Spectrum Twente (MST). Hier vliegen met een drone kan levens in gevaar brengen.

Nasleep

De traumahelikopter was nodig door de nasleep van een ongeluk op de N36 bij Almelo. Meerdere auto's en een vrachtwagen botsten daar tegen elkaar.

0 Reacties

    Plaats een reactie