Niet iedere inwoner van China heeft een fastfoodrestaurant in de buurt. KFC introduceert daarom nu voedselbezorging per drone. Via een video is te zien hoe het systeem werkt.

Dronebezorging

Fastfood-gigant KFC start in China met de levering van bestelling via een autonoom dronesysteem. Daarvoor werken zij samen met het Chinese technologiebedrijf Antwork om de levering via drones in goede banen te leiden. Dit bedrijf werkte eerder samen met grote merken als Starbucks.

Video

De KFC-droneplannen kwamen voor het eerst naar buiten via een video die op LinkedIn werd gedeeld. Daarin was een vrouwelijke KFC-medewerker te zien die voedsel in een drone-station plaatste. Vervolgens verschijnt er een drone in beeld die het eten ophaalt en wegvliegt.

Dronestation

Hoe werkt het? Het dronestation is voorzien van een uitschuifbare doos waar men het voedsel in kan plaatsen. Zodra dit gedaan is, schuift de de doos met het voedsel automatisch in het dronestation. Dit station zorgt ervoor dat het voedsel in de drone terecht komt. De drone stijgt vervolgens op en vliegt naar de afleverlocatie.

KFC gaat kip bezorgen met drones in China

Antwork

KFC werkt voor de dronebezorgingen samen met het technologiebedrijf Antwork. Dit bedrijf werkte eerder samen met Starbucks om koffie te leveren. Daarnaast werkte men ook samen met China Post, zegmaar de PostNL van China. Volgens Antwork werden daarmee de zlevertijden verkort tot slechts 15 minuten én werden de verzendkosten lager.

0 Reacties

    Plaats een reactie