GoPro heeft de nieuwe HERO8 Black uitgebracht. Deze actiecamera biedt een verbeterde beeldstabilisatie, een lens die dubbel zo stootvast is en optionele Media Mod, een behuizing met een betere microfoon waarop tevens accessoires bevestigd kunnen worden.

Specificaties

De GoPro HERO8 Black kent qua cameraspecificaties geen veranderingen met zijn voorganger. Het verschil zit hem voornamelijk in de software en zijn ontwerp wat deze camera een van de beste actiecamera's maakt. De GoPro HERO8 Black heeft een 12-megapixelsensor en neemt 4K video's op met maximaal 60 beelden per seconden. Op een resolutie van 1080p is de camera in staat om 240 beelden per seconden op te nemen.

HyperSmooth 2.0

GoPro heeft de HERO8 Black voorzien van een verbeterde beeldstabilisatie voor trillingsvrije opnames. HyperSmooth 2.0 is beschikbaar in alle resoluties en framerates en kent drie standen: aan, hoog en boost. HyperSmooth is een functie die veelal op racedrones gebruikt om cinematische opnames te maken.

TimeWarp 2.0

TimeWarp is een functie om timelapsevideo's te maken. TimeWarp 2.0 stemt de snelheid van een timelapsevideo automatisch af op de beweging van de lens, de gedetecteerde scène en het aanwezige omgevingslicht. Interessante momenten kunnen desgewenst ook in werkelijke snelheid getoond worden.

LiveBurst

Een functie die we op veel smartphones al kennen is nu ook toegevoegd aan de GoPro actiecamera. Bij LiveBurst wordt een korte video van 3 seconden opgenomen waarbij de eerste anderhalve seconden al opgenomen wordt voordat de sluiterknop ingedrukt wordt. Deze functie maakt het mogelijk om de beste foto uit verschillende frames te kiezen. Ook is het mogelijk om de korte video op te slaan.

Uitklapbare montagebevestiging

De bekende universele aansluiting is bij de GoPro HERO8 Black aan de onderzijde geïntegreerd. Deze is uitklapbaar en er is hierdoor geen aparte case nodig. De universele mount wordt gebruikt bij een breed aantal accessoires en mounts.

GoPro presenteert HERO8 Black actiecamera

Mods

GoPro heeft bij de presentatie van de HERO8 Black ook een drietal handige accessoires 'Mods' uitgebracht. De MediaMod, de Light Mod en de Display Mod.

• Media Mod

De MediaMod is een behuizing waarin een betere microfoon en een 3,5mm aansluiting verwerkt. Daarnaast is deze ook voorzien van een HDMI-uitgang en twee cold shoe mounts.

• Light Mod

De LightMod is een lamp met tien leds die de gebruiker voorziet van de nodige extra verlichting. De lichtwaarde van de accessoire is tweehonderd lumen.

• Display Mod

Deze accessoires is ontwikkeld voor de vloggers. Dankzij dit extern schermpje kunnen zij zichzelf zien tijdens het filmen en zo zichzelf duidelijk in het frame zetten.

GoPro presenteert HERO8 Black actiecamera

Verkrijgbaar

De GoPro HERO8 Black is vanaf 15 oktober 2019 verkrijgbaar voor 430 euro. De MediaMod en DisplayMod kosten 80 euro per stuk. De Light Mod gaat 50 euro kosten.

0 Reacties

    Plaats een reactie