Jelte Keur is een bekende luchtfotograaf uit Zeist die sinds een aantal jaar ook professioneel vliegt. Met zijn dronevideo 'Colors of Holland' is de dronepiloot genomineerd in de categorie 'Nationaal'. Jelte wist al eens eerder een Drone Award te winnen in 2014 met zijn video van de Domtoren in de Mist. Ook vorig jaar viel een video van zijn hand in de prijzen.

Drone Awards 2019

Tot en met 30 november 2019 kun je jouw stem uitbrengen op je favoriete dronevideo's van 2019 in de categorie 'Nationaal' en 'Internationaal'. De winnaars worden begin december bekend gemaakt.

Jelte Keur

Kun je wat meer over jezelf vertellen?

"Hallo, ik ben dus Jelte Keur woonachtig in Zeist samen met mijn vrouw en mijn kleine menneke (en zijn broertje is op komst!). Ik werk fulltime als drone piloot en soms ook als vaste camera man."

Hoe ben je in aanraking gekomen met drones?

"Ik ben met drones gaan vliegen vanaf de eerste parot ar drone die op de markt kwam. En sinds dien heb ik de hele lijn van DJI uitgespeeld, van F450 en Phantom 1 tot en met de Inspire 2. Dus ik ben er inmiddels een jaar of 6 mee bezig en sinds een jaar of 4 ben ik er ook mee gaan werken."

Hoeveel drones heb je?

"Ik heb 6 drones. De DJI Phantom 2 nog (uit nostalgie heb ik die nog). Een Phantom 4 Pro V2.0, een Inspire 2, een Mavic 2 Pro, een Walkera F210 en nog een Phantom 4 maar die ga ik verkopen."

Jelte Keur over zijn Drone Awards 2019 nominatie

Drones

Hoeveel uur per week vlieg je gemiddeld met drones?

"Dat schommelt behoorlijk aangezien het weer nogal een factor daarin is. Dus dat zit tussen de 4 en 20 uur in ergens."

Wat zijn jouw absolute hoogtepunten van het afgelopen jaar op het gebied van drone vliegen?

"De Gulsun filmen (het grootste containerschip ter wereld)."

Veel vliegen en op een open veld beginnen kennen we, maar heb jij nog andere belangrijke tips voor beginnende dronepiloten?

"Als je een video wil maken met je drone zorg dan dat je rustig vliegt met weinig bochten en camera bewegingen. Als je het doet, dan gecontroleerd. En ga editen! Daar wordt je absoluut beter van, dan kom je er achter wat werkt en wat niet en vooral waarom."

Jelte Keur over zijn Drone Awards 2019 nominatie

Nominatie

Wat vind je ervan dat jouw video is genomineerd voor een Drone Award?

"Super leuk!"

Hoe kwam je op het idee voor deze video?

"Ik was benieuwd wat ik met een 45mm lens op mijn Inspire kon doen bij de bloemen. Helaas woei het stevig, maar alsnog zaten er wel wat mooie plaatjes tussen."

Vereiste het maken van deze video nog een speciale voorbereiding?

"Niet meer dan normaal, luchtruim checken en wachten op goed weer."

Met welke drone(s) heb je gevlogen om deze opname te maken?

"DJI Phantom 4 Pro V2 en DJI Inspire 2."

Welke software heb je gebruikt om je video te monteren?

"Final Cut Pro X."

Heb je nog een leuke anekdote over jouw video?

"Dat mijn Inspire bijna uit de lucht werd gehaald door een boze meeuw."

Op welke genomineerde videos zou je jouw eigen stem uitbrengen?

"Op die van Tim Burgemeijer en die van Sander Sassen."

Jelte Keur over zijn Drone Awards 2019 nominatie

Toekomst

Wat zou je graag nog eens vastleggen met je drone?

"Ik zou graag een keer de Eiffeltoren vast willen leggen met mijn DJI Inspire 2!"

Wat is jouw doel voor 2020 op het gebied van drones?

"Nog meer mooie klussen doen en beter leren drone racen."

Wat is jouw visie op drones in de toekomst?

"Die integreren steeds meer natuurlijk, wat erg mooi is en dan denk ik met name aan de brandweer, boeren, politie, ambulance etc. Ik hoop dat ze bijvoorbeeld vuurwerkshows vervangen, dat is vele malen beter voor het milieu en super mooi natuurlijk! En ik hoop heel erg dat de media tegen die tijd een positiever beeld neerzet van drones. Gisteren moest ik opnames maken in de buurt van Ede waar een man heel boos werd omdat die dingen alleen maar ellende veroorzaakten volgens hem. Dat had ie op tv gezien zei hij. En dat is zonde, maar ja media draait helaas altijd erg goed op negativiteit."

Stemmen

Je kunt tot 30 november stemmen op de video van Jelte of op een van de andere video's. Ga naar DroneAwards.nl en breng je stem uit op een video uit de categorieën 'Nationaal' en 'Internationaal'. Door te stemmen maak je tevens kans op een Eachine E010 met Torvol Indoor Race Pack. De winnaar van de Drone Awards worden begin december bekend gemaakt.

Jelte Keur over zijn Drone Awards 2019 nominatie

0 Reacties

    Plaats een reactie