Steden worden steeds drukker, maar vervoer van medicijnen blijft van levensbelang. Drones die medicijnen vervoeren zouden een goede oplossing hiervoor zijn. Zo denkt men er ook over in Rotterdam, waar binnenkort het initiatief Medical Drone Service wordt gelanceerd, in samenwerking met toonaangevende instellingen en bedrijven.

Medical Drone Service

Op donderdag 21 november start in Rotterdam de kick-off van het samenwerkingsverband Medical Drone Service. Tijdens dit initiatief- waarbij onder andere het Erasmus Medisch Centrum en Sanquin betrokken- worden drones ingezet om medische monsters te vervoeren door de lucht. De proef gaat drie jaar duren. Eerder deed Antwerpen een vergelijkbare proef die zeer succesvol verlopen is.

Pilot

Tijdens de pilot zal het vervoer van diverse medische monsters centraal staan. Denk hierbij aan bloed, medicijnen en medische stalen. Deze zullen vervoerd worden naar individuele patiënten en zorginstellingen, zoals ziekenhuizen. In totaal zal men drie jaar op proef vliegen en daarna worden de resultaten bekeken.

Rotterdam start pilot met medische dronebezorging

Samenwerking

Medical Drone Service is een initiatief waar vele bedrijven en instanties aan meewerken. Op de lijst van samenwerkingspartners vinden we natuurlijk namen als Erasmus Medisch Centrum en Sanquin, maar ook de ANWB, PostNL en diverse technologiepartners zijn bij het project betrokken. PostNL heeft een speciale service voor medische bezorgingen die goed aansluit bij dit project.

Succes in het buitenland

Medische drones boekten al eerder successen in het buitenland. Bij onze buren in Antwerpen vliegen ze al een tijdje op en neer tussen ziekenhuizen dankzij het Antwerpse bedrijf Helicus, die de drones levert. In Frankrijk werken het Hôpitaux de Paris en het academische ziekenhuis in Nantes al samen op het gebied van medische dronebezorging.

Start

Vanaf donderdag 21 november gaat de testperiode van start. In totaal zal de pilot-periode drie jaar duren.

0 Reacties

    Plaats een reactie