Tim Burgmeijer is een luchtfotograaf uit Zeist en staat bekend om zijn prachtige luchtopnames. Met zijn dronevideo geeft hij het publiek een voorproefje op de Grand Prix van de Formule 1 die volgend jaar na 35 jaar terugkeert op Circuit Zandvoort. De video leverde Tim een nominatie op in de categorie 'Nationaal'.

Drone Awards 2019

Tot en met 30 november 2019 kun je jouw stem uitbrengen op je favoriete dronevideo's van 2019 in de categorie 'Nationaal' en 'Internationaal'. De winnaars worden begin december bekend gemaakt.

Tim Burgmeijer

Kun je ons wat meer over jezelf vertellen?

"Ik ben Tim Burgmeijer, 25 jaar oud en woon in Zeist. Ik heb sinds ongeveer 4 jaar mijn eigen bedrijf in lucht video/fotografie en inspectie. Naast mijn eigen bedrijf ben ik parttime werkzaam bij het waterschap Waternet in Amsterdam. Hier ben ik met een aantal collega's bezig met de implementatie van drones binnen het huidige werkproces. Zo hebben we tot dus ver ongeveer 50 casussen ondervonden waarbij een drone (vliegend) kan helpen om het werk veiliger, accurater en sneller te maken. Denk hierbij aan het inspecteren van dijken met verschillende sensoren tot het opsporen van broedvogels vlak voor dat er gemaaid wordt."

Hoe ben je in aanraking gekomen met drones?

"Vijf á zes jaar geleden ben ik begonnen vanuit een interesse in het filmen van watersport (Wakeboarden). Ik filmde dit altijd met een GoPro en wilde dit graag naar een nieuw niveau brengen, namelijk vanuit de lucht. Zo heb ik toen mijn eerste drone gekocht namelijk een DJI Phantom 2 waar mijn huidige GoPro onder kon. Doordat de techniek van drones mij toen erg is gaan aanspreken ben ik er ook aan gaan knutselen wat uit eindelijk er toe heeft geleid dat ik ook vele reparaties uit voer aan vooral DJI type drones."

Hoeveel drones heb je?

"Zowel prive als werk vlieg ik voornamelijk met de DJI drones. Hieruit alles van Mavic tot Matrice 600. Daarnaast vlieg ik voor de fun ook af en toe FPV dit doe ik met Cine/tinyWhoops of ook met 5 inch racers waaronder de Dquad Obsession."

Tim Burgmeijer over zijn Drone Awards 2019 nominatie

Drones

Hoeveel uur per week vlieg je gemiddeld met drones?

"Dat verschilt erg per week en het weer. Zo vlieg ik in een week wel is 10 tot 20 uur maar ook weken dat ik niet vlieg."

Wat zijn jouw absolute hoogtepunten van het afgelopen jaar op het gebied van drone vliegen?

"Het maken van de luchtbeelden voor de Nijmeegse vierdaagse was wel een van mijn hoogte punten. De sfeer die daar hangt is onbeschrijfelijk en dan daar aan te mogen mee werken om de luchtbeelden te verzorgen was een eer."

Veel vliegen en op een open veld beginnen kennen we, maar heb jij nog andere belangrijke tips voor beginnende dronepiloten?

"Wees kritisch op je zelf en blijf je zelf uitdagen om de beelden weer net een stapje verder te brengen. Daarnaast is de voorbereiding ook erg belangrijk, zoals het weten van de juiste instellingen van je camera tot het scouten van locaties en dit combineren met mooie weers momenten."

Tim Burgmeijer over zijn Drone Awards 2019 nominatie

Nominatie

Wat vind je ervan dat jouw video is genomineerd voor een Drone Award?

"Super tof, toch een soort bekroning dat je goed bezig bent met je werk/hobby!"

Hoe kwam je op het idee voor deze video?

"De hype rond het Circuit van Zandvoort en het feit dat ik nog een aantal ongebruikte beelden had liggen van het Circuit Zandvoort zorgde ervoor dat ik deze video in elkaar heb gezet. Eigenlijk een mooie manier om wat exposure te krijgen, dat dus ook is gelukt met deze nominatie"

Vereiste het maken van deze video nog een speciale voorbereiding?

"Natuurlijk goede communicatie tussen de leiding en mij zelf om zaken zoals veiligheid goed te kunnen waarborgen"

Met welke drone(s) heb je gevlogen om deze opname te maken?

"Met de DJI Phantom 4 Pro opgenomen door dat deze makkelijk in een rugzak mee te nemen was. Ik mocht namelijk niet de baan over vliegen en moest hierdoor om het circuit lopen."

Welke software heb je gebruikt om je video te monteren?

"De gehele edit is gemaakt in Adobe Premiere Pro, de edit is redelijk eenvoudig en snel in elkaar gezet zodat de video snel online kon met de bekendmaking van de Grand Prix 2020 op Circuit Zandvoort"

Zou je ook graag een zelfde video maken tijdens de Grand Prix volgend jaar?

"Ja dat staat wel erg hoog op mijn lijstje maar ik ben bang dat de organisatie er voor kiest om een heli in te zetten. Maar mochten ze dit lezen en nog iemand nodig hebben hou ik mij graag aanbevolen!"

Ga je de Grand Prix volgend jaar zelf ook bezoeken?

"Niet in de loting gekomen helaas. Al vind ik het niet heel erg want vond het persoonlijk wel erg prijzig. Nu zal ik met een groep vrienden het thuis gaan kijken onder het genot van bier."

Op welke genomineerde video's zou je jouw eigen stem uitbrengen?

"Nationaal: Jelte Keur omdat ik verkocht was bij het shot van de vliegende ooievaar, dat soort shots maak je maar 1 keer! International: Sander Coppens omdat in deze video alles klopt zo zijn de beelden mooi op elkaar afgestemd."

Tim Burgmeijer over zijn Drone Awards 2019 nominatie

Toekomst

Wat zou je graag nog eens vastleggen met je drone?

"Als inkoppertje natuurlijk de Grand Prix, maar wat mij ook nog heel vet lijkt om wat meer klussen in het buitenland te doen. Dan kom je namelijk op plekken en omgevingen wat geheel nieuw voor je is en dat geeft weer een uitdaging om met die omgeving mooie beelden te maken."

Wat is jouw doel voor 2020 op het gebied van drones?

"Het simuleren van de ontwikkelingen op het gebied van de inzet van drones als bijvoorbeeld een hup midden in bestaande werkprocessen."

Wat is jouw visie op drones in de toekomst?

"Mijn visie en wat ik vooral hoop dat drones zullen worden geaccepteerd in de samenleving net als auto's nu. Zo liep er in de begintijd nog iemand voor met een vlaggetje om de mensen te waarschuwen. Ik denk wel dat het fenomeen dronepiloot steeds meer zal verdwijnen en we meer naar automatische en autonomen vluchten zullen gaan. Zo is bij mij al een groot deel van de vluchten vooraf in geprogrammeerd en hoef ik alleen op start te drukken."

Stemmen

Je kunt tot 30 november stemmen op de video van Tim of op een van de andere video's. Ga naar DroneAwards.nl en breng je stem uit op een video uit de categorieën 'Nationaal' en 'Internationaal'. Door te stemmen maak je tevens kans op een Eachine E010 met Torvol Indoor Race Pack. De winnaar van de Drone Awards worden begin december bekend gemaakt.

Tim Burgmeijer over zijn Drone Awards 2019 nominatie

0 Reacties

    Plaats een reactie