Recent stortte een Tasmaanse goudmijn in terwijl mijnwerkers zich nog steeds in de mijnschachten bevonden. Met behulp van een drone en een robotcamera werden de mijnwerkers gelukkig teruggevonden.

Reddingsmissie

Een goudmijn in Tasmanië stortte recent in elkaar terwijl medewerkers nog steeds binnen zaten. Tijdens een zoek- en reddingsmissie bleek een drone voorzien van een thermische camera van cruciaal belang. Naast de drone werd ook nog een robotcamera gebruikt. Er is echter nog één persoon vermist op moment van schrijven.

Drone spoort vermiste mijnwerkers op in Tasmanië

Drone

Het zoek- en reddingsteam stuurde een drone uitgerust met een thermische camera samen met een robotcamera om te controleren op tekenen van leven. Omdat de mijn nog steeds onveilig was om binnen te gaan, was het gebruik van een drone de juiste keuze en konden er op deze manier meer levens gered worden. Het type drone werd niet bekend gemaakt.

Vermissing

Helaas wordt er nog steeds één man vermist en heeft de politie "ernstige angsten" voor zijn veiligheid. De arbeider reed een lader op het moment van de instorting, dus hij was niet in staat om op tijd buiten te komen. Werknemers alarmeerden vervolgens dat de man, uit het nabijgelegen Queenstown, nog steeds vermist was.

0 Reacties

    Plaats een reactie