Het Europese Ministerie van Defensie investeert in het RadarZero draagbare anti-drone-systeem. De aanbieder is DroneShield, een bedrijf dat al eerder voor de Amerikaanse luchtmacht een soortgelijk systeem bouwde.

Aankoop

Het Europese Ministerie van Defensie geeft $ 100.000 uit om het RadarZero anti-drone systeem aan te schaffen. De bestelling is voor een testrun, om zo te zien of de apparatuur goed werkt en een investering waard is. Indien dat bevalt, zal een grotere investering volgen.

RadarZero

De RadarZero is een compacte anti-drone-radar die is ontworpen voor gebruik op luchthavens, militaire basissen en andere strategische locaties. Het kan tot wel twintig kleine drones detecteren en volgen op afstand. Het systeem kan realtime rapporten van illegale drones verzenden via e-mail en sms of via het DroneShield-platform.

Europese Ministerie van Defensie investeert in anti-dronesysteem.


De RadarZero is zeer compact.

Toekomst

Als de testversie bevalt, zal het Europese Ministerie van Defensie waarschijnlijk meer van hetzelfde product kopen en een paar andere producten die daarbij passen. In welk Europees land de RadarZero als eerst uitgeprobeerd wordt, is nog niet bekend. De RadarZero is ontwikkeld door DroneShield.

Bron: SUP News

0 Reacties

    Plaats een reactie