Over Griekenland lees je hier niet zo vaak, maar ook de Grieken staan niet stil op het gebied van drones. Zo werkt een Griekse universiteit nu aan speciale drones voor Defensie, die in een zwerm een gebied kunnen verkennen.

Speciale uitdaging

De Universiteit van Thessaloniki (AUT) in Griekenland neemt deel aan een speciale uitdaging om drones te bouwen voor Defensie. De drones zullen in zwermen vliegen en door het leven gaan als Project Lotus. Het plan is om ze in te zetten voor verkenningsmissies

Moederschip-drone

Volgens Kyriakos Yakinthos, professor van de afdeling Werktuigbouwkunde, bestaat het project uit twee type drones. Een grotere moederschip-drone en kleinere drones die zwermen zullen vormen. De kleinere drones worden dan in eerste instantie vervoerd door de moederschip-drone, voordat ze worden losgelaten op locatie.

Griekenland bouwt defensiedrones met hulp van universiteit

Bedrijven

Project Lotus wordt gecoördineerd door het Griekse defensiebedrijf Intracom Defence. Niet alleen Griekse bedrijven steunen het project, maar ook Cypriotische, Spaanse en zelfs een paar Nederlandse bedrijven. De bouw van de drones zal plaatsvinden in Griekenland en de drone zal worden gebouwd met meer dan 80% Griekse onderdelen.

Bron: Sup News

0 Reacties

    Plaats een reactie