Volgens Yuri Slyusar, het hoofd van de United Aircraft Corporation (UAC), verwacht het Russische leger in 2024 zijn eerste levering van onbemande luchtvaartuigen, de stealth-drone Okhotnik, te ontvangen. Het nieuws komt nadat Slyusar de informatie met president Vladimir Poetin heeft gedeeld.

Ohkhotnik

De Okhotnik stealth-jager-drone beschikt over de nieuwste stealth-technologie, volgt stealth-ontwerptaal en heeft een startgewicht van 20 ton. De drone wordt aangedreven door een straalmotor waarmee hij met een snelheid van ongeveer 1.000 kilometer per uur kan vliegen.

Anti-radar

De drone is ook bedekt met een anti-radarcoating en zit vol met elektro-optische, radar en andere verkenningshardware, volgens het Russische ministerie van Defensie. Bekijk het onbemande vliegtuig in de video hieronder.


2024

CEO en voorzitter van de United Aircraft Corporation (UAC) Vladimir Potapov zei: "We hebben van het ministerie van Defensie de opdracht gekregen om het experimentele ontwerpwerk te versnellen en de planning maximaal aan te passen om al vanaf 2024 met de leveringen te beginnen. Daarom werken we actief samen met collega's aan deze problematiek."

Bron: https://dronedj.com/2020/08/05/russian-army-is-set-to-receive-stealth-fighter-drones-in-2024/

0 Reacties

    Plaats een reactie