De Japanse startup Earth Analyzer ontwikkelt een systeem dat drones in staat stelt om goed te kunnen navigeren op plekken zonder GPS-signaal. De oplossing maakt gebruik van een schaduwnetwerk waardoor een drone ook zonder GPS-sognaal kan functioneren.

Schaduwnetnetwerk

Japanse startup Earth Analyzer ontwikkelde een sensornetwerk dat het GPS-signaal ‘doorvertaalt’ naar een soort schaduwnetwerk waar de drone dan gebruik van kan maken. Daartoe worden er meerdere zenders bevestigd in de ruimte waar de drone komt te vliegen. Voor de drone zelf verandert er niets; deze blijft signalen ontvangen.

Toepassingen

Goede GPS-ontvangst is essentieel voor de huidige generatie drones, met name bij de professionele modellen die toegepast worden in allerlei sectoren, zoals de bouw en beveiliging. Tijdens bijvoorbeeld een inspectievlucht onder een brug, wil je niet dat opeens het GPS-signaal wegvalt. Een 'schaduwnetwerk' waar de drone op terug kan vallen bij GPS-signaalverlies is dan een interessante propositie.

Earth Analayzer ontwikkelt indoor GPS-systeem voor drones

Vertrouwen

Het systeem is compatible met grote netwerken als GPS, Glonass en Galileo. Earth Analyzer-directeur Hisanori Araki heeft veel vertrouwen in het concept. “De Japanse infrastructuur vertoont tekenen van verslechtering en er is veel vraag naar inspecties door drones. Handmatige bediening vereist goed getrainde piloten. Onze drone kan ook door onervaren piloten worden gevlogen.”

Bron: https://mainichi.jp/english/articles/20200904/p2a/00m/0bu/032000c

0 Reacties

    Plaats een reactie