Techniek staat niet stil en al een tijdje wordt er gewerkt aan passagiersdrones, ook wel bekend als luchttaxi's. Het bedrijf Volocopter biedt sinds september publiek de mogelijkheid om als eerste een testvlucht te maken zodra ze lanceren.

Luchttaxi reserveren

Op het Greentech Festival in Berlijn in september kondigde Volocopter aan dat 's werelds eerste openbare verkoop van elektrische luchttaxi-vluchtreserveringen is begonnen. Daarvoor zijn recent online tickets verkocht van 300 euro per stuk.

Vlucht

Passagiers met zogenaamde VoloFirst-ticket maken een vlucht van ongeveer 15 minuten, gepland binnen de eerste 12 maanden na de lancering. Daarnaast krijgen ze een video van de vlucht toegestuurd en een gepersonaliseerd certificaat dat slechts beperkt beschikbaar is.

Een throwback naar 2016, toen de eerste bemande testvlucht plaats vond.

Tijdlijn

“Hoewel de definitieve certificering voor luchttaxi's nog in behandeling is, hebben we een gedetailleerde realistische tijdlijn voor het lanceren van commerciële VoloCity-vluchten in de komende 2-3 jaar. Bovendien kunnen degenen die nu reserveren de laatste updates ontvangen over onze voortgang en het commerciële lanceringsplan ”, aldus Christian Bauer, Chief Commercial Officer van Volocopter.

Volocopter

In 2011 voerde Volocopter de allereerste bemande vlucht van een puur elektrische multikopter uit en sindsdien zijn er meerdere demonstraties met het toestel gedaan. De meest opvallende waren de demonstraties in Marina Bay in Singapore in oktober 2019 en 's werelds eerste autonome eVTOL-vlucht in Dubai in 2017

0 Reacties

    Plaats een reactie