De Royal Thai Armed Forces kondigde recent aan dat het de aanwezigheid van drones langs de grens tussen Thailand en Myanmar zou versterken om illegale binnenkomst in het land te detecteren en te voorkomen in de aanloop naar de feestdagen.

Luchtpatrouilles

Drones zullen worden gebruikt bij luchtpatrouilles langs de grens, waarbij de nadruk ligt op de natuurlijke grenzen, zoals rivieren die de twee landen scheiden. De Royal Thai Armed Forces willen zo voorkomen dat er illegalen binnenkomen uit het nabijgelegen Myanmar. Ze verwachte een toename naarmate de feestdagen dichterbij komen.

Covid19

Aanleiding is het tegenhouden van de verspreiding van Covid 19. Het Thailand Center for Covid-19 Situation Administration zei dat 38 gevallen verband hielden met mensen die vanuit Myanmar naar het land terugkeerden. Van de 38 is bekend dat er minstens vijf het land zijn binnengeslopen en het virus verder hebben verspreid.

Thailand zet drones in voor luchtpatrouilles aan de grens

Drones

Het land heeft de afgelopen jaren al drones gebruikt om zijn bewaking verder op te voeren. De drones zullen waarschijnlijk worden uitgerust met een thermische camera om ervoor te zorgen dat nachtbrakers niet in het donker Thailand kunnen binnensluipen. Naast drones heeft men ook camera's en barrières paraat.

0 Reacties

    Plaats een reactie