Parrot timmert aan de weg op markt voor militaire drone-operaties. De Franse dronemaker werd recent gekozen om het Franse leger van drones te voorzien.

Gekozen

De Franse dronefabrikant Parrot is door het Franse Defensieaanbestedingsbureau (DGA) gekozen om het Franse leger te voorzien van ANAFI USA-drones. De ANAFI USA is speciaal ontworpen om te voldoen aan strikte militaire normen en komt ondanks de naam, gewoon uit Frankrijk.

Parrot ANAFI USA

De ANAFI USA heeft 32x zoom en kan mensen tot op 2 mijl afstand detecteren. De USA-variant van de ANAFI-serie voldoet ook aan de DGA-veiligheidseisen, wat betekent dat de data, verbinding met de drone en firmware allemaal beveiligd moeten zijn volgens strikte normen. Hij kan ook vliegen in de regen en wind tot 15 meter per seconde.


Twee jaar

Om Franse leger ertoe te brengen de ANAFI USA te kiezen, heeft het bedrijf twee jaar besteed aan het ontwikkelen van een robuustere en veiligere versie van zijn ANAFI-drones. Met de ANAFI USA kunnen soldaten een kleine en lichtgewicht drone met een vliegtijd van 32 minuten inzetten voor operaties overdag en 's nachts.

Parrot populair

Bijna een jaar geleden werd Parrot aangekondigd als leverancier van het Zwitserse leger, die op zoek was naar drones voor gebruik op het slagveld. Er is nu voor gekozen om het Franse leger van dezelfde drones te voorzien. Grappig genoeg met een drone die vooral op de Amerikaanse markt gericht was.

0 Reacties

    Plaats een reactie