Op 29 november 2014 werd Marco de Groot, redacteur van Drones.nl, geïnterviewd door Bert Kranenbarg van Radio 2. In de uitzending van zaterdag 29 november 2014 van zijn radio programma "Grand Café Kranenbarg" werd aandacht besteed aan drones.

Regelgeving drones

In het interview staat het veelbesproken thema 'Drone regelgeving' centraal, maar Kranenbarg en De Groot spreken samen ook over onderwerpen als de illegaliteit van sommige drone video's, drones als sinterklaascadeau en de prijzen van deze vliegende gadgets.

Modelvliegen

Door de toenemende verkoop van drones is het belangrijk dat er een duidelijke regelgeving speciaal voor drones komt. De drones vallen op dit moment onder de regelgeving voor modelvliegtuigen en dit zorgt vaak voor verwarring. Het vliegen met een drone wordt door de vele technologische ontwikkelingen erg makkelijk gemaakt en dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen een drone willen en kunnen vliegen. Door een duidelijke regelgeving speciaal voor drones en dit goed te communiceren bij de verkoop van een drone zullen drone bestuurders in de toekomst beter weten wat wel en niet mag. radio2-bert-kranenbargradio2-bert-kranenbarg

1 Reacties

  1. Karel

    Erg leuk om te horen dat de presentator zo geïnteresseerd is in drones. Leuk interview!

Plaats een reactie