Wat doe je als je niet kan wachten tot de industrie klaar is om je droomvoertuig te produceren? Heel makkelijk: je gaat gewoon zelf aan de slag! Colin Furze dook zijn schuur in en kwam een tijdje later naar buiten met deze te gekke hoverbike.

Colin Furze

Engelsman Colin Furze, eigenlijk loodgieter van beroep, heeft een succesvol YouTube-kanaal waar hij laat zien hoe hij spectaculaire machines, voertuigen en meer uitvindt. Zo is hij de uitvinder van de Hoover Shoes, laat hij zien hoe je goedkoop een turbojet bouwt en scheurde hij met meer dan 100 km/u op een scootmobiel door de sneeuw.

Engelsman bouwt eigen hoverbike

Bouwproces

In onderstaande video laat Furze met een flinke dosis humor zien hoe het proces van het bouwen van zijn hoverbike verliep. Furze start met een S-vormig frame waaraan hij 2 grote propellors, aangedreven door twee losse motoren, bevestigt. Het eindresultaat is, zoals te zien in bovenstaande video, spectaculair. Hij slaagt er los te komen van de grond en daadwerkelijk een stukje te vliegen. Het eindresultaat mist nog wel wat stabiliteits-technologie en een manier om goed te kunnen sturen, maar ondanks dat is zijn hoverbike spectaculair!

1 Reacties

  1. Gert

    Wauw. Krijg de neiging een cursus lassen te gaan volgen en mn schuur op te ruime. Dit moet ik ook hebben!

Plaats een reactie