Een Israëlisch bedrijf ARTSYS 360 ontwikkelt een kleine elektronische 3D radar dat kleine onbemande vliegtuigen kan detecteren. Het bedrijf zegt dat de radar lichtgewicht is, een laag energieverbruik heeft en een bereik heeft van 400 meter.

Scan

Het systeem kan een gebied scannen van 360 graden horizontaal en 90 graden verticaal rondom het apparaat. Het bedrijf beweert dat het systeem een nauwkeurigheid biedt van 1.5 graden, zowel horizontaal als verticaal. artsys360-radar-drones-uav-scan-detectionartsys360-radar-drones-uav-scan-detection

Radar

De nieuwe radar voert een 360 graden scan uit per seconde. De kleine radars communiceren met het controlecentrum, waar de data wordt ontvangen, via WiFi, LAN, Rj45 en 3G. Het systeem krijgt zijn voeding via een elektrisch net, maar is ook optioneel te voeden door 4 lithium batterijen of zonnepaneel wat resulteert in een duur van 48-96 uur.

Veiligheid

Het systeem doelt op toepassingen zoals de binnenlandse veiligheid, bijvoorbeeld bij grenzen en kerncentrales. De radar biedt een extra laag van bescherming naast de menselijke patrouilles. artsys360-steden-stad-drones-detectieartsys360-steden-stad-drones-detectie

Stedelijke gebieden

Volgens het bedrijf dekt het systeem ook blinde zones in een gebied met hoge gebouwen. Daarnaast zendt het systeem slechts een lage straling uit tijdens operaties, waardoor het veilig voor gebruik is in stedelijke gebieden.

0 Reacties

    Plaats een reactie